Danmark har ennå ikke vunnet en kamp i EM

Norges semifinalemotstander har hatt marginene på sin side.

JUBLER: Etter at Theresa Nielsen hadde satt det avgjørende straffesparket i mål, kunne danskene juble for å ha gått videre til semifinalen i EM. Foto: AP Photo/Scanpix Sweden/Stefan Jerrevång/NTB Scanpix
JUBLER: Etter at Theresa Nielsen hadde satt det avgjørende straffesparket i mål, kunne danskene juble for å ha gått videre til semifinalen i EM. Foto: AP Photo/Scanpix Sweden/Stefan Jerrevång/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Norge cruiset inn til en komfortabel 3-1-seier mot Spania i EM-kvartfinalen går kveld, og litt seinere ble det klart at Danmark blir Even Pelleruds mostander i semifinalen. De rødhvite slo ut Frankrike på straffesparkkonkurranse, etter at 120 minutter med fotball gjorde at det fortsatt sto 1-1.

Var på vei hjem Dermed har de danske pigene fortsatt ikke vunnet en kamp etter ordinær spilletid i Europamesterskapet. I gruppespillet ble det uvagjort mot Sverige og Finland, og tap for Italia. Med to poeng gikk danskene videre på loddtrekning som beste treerlag, til fordel for stakkars Russland.

- Vi var nærmest på vei tilbake over broen, så måtte vi snu og kjøre tilbake, og nå er vi i semifinale, sier en den danske landslagstreneren, Kenneth Heiner-Møller, ifølge Ekstra-Bladet.

God Pellerud-statistikk I danske medier blir gårsdagens kvartfinaletriumf beskrevet som mirakel.

- De danske fotballdamene kjempet en viss legemsdel ut av buksene, og overvant både de franske favorittene og en elendig italiensk dommer på vei mot EM-semifinalen, skriver Ekstra-Bladet.

Men spørs om ikke den danske medgangen tar slutt mot Norge. Even Pellerud har nemlig vunnet ti ganger og spilte uavgjort to ganger mot Danmark som landslagssjef.