Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Danmark har kommet lenger enn oss

Men Thorir depper ikke altfor mye etter tapet.

TAPTE: De norske håndballjentene var helt på felgen, slo tilbake, men falt mot Danmark i EM-oppkjøringen. Det ble 21-24-tap torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAPTE: De norske håndballjentene var helt på felgen, slo tilbake, men falt mot Danmark i EM-oppkjøringen. Det ble 21-24-tap torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

• Norge - Danmark 21-24.

De norske håndballjentene var helt på felgen, slo tilbake, men falt mot Danmark i EM-oppkjøringen. Det ble 21-24-tap torsdag kveld.

Kampen viste det de fleste visste: Norge har et litt sårbart lag denne gangen. Spillet varierer veldig, men på sitt beste er de norske virkelig gode.

- Danskene har kommet lenger enn oss. De har et godt lag og er en god målestokk for oss, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Norge tapte med fire sist lagene møttes, i Golden League-finalen i Århus 12. oktober. Hergeirsson mener dette var framgang, selv om det ble tap igjen.

- Kommer nærmere og nærmere - Jeg synes vi kommer nærmere og nærmere siden sist, så om vi ser vekk fra forsvarsspillet i midtperioden i førsteomgang, hvor vi lekker litt for mye, så er det framgang. Vi halverer blant annet antall danske kontringsmål, sier Hergeirsson.

Stine Bredal Oftedal har tatt steg det siste året, og hennes bidrag ga Norge heng rett etter pause.

Danskene ledet med bare ett mål flere ganger i annen omgang. Norge klarte aldri å komme à jour tross flere muligheter.

Tungt De siste 20 minuttene av 1. omgang var noe nær kollaps, begge veier. Da gikk Danmark fra 5-5 til 14-8-ledelse.

Det norske midtforsvaret ble for lett, og framover var det stress, feilskudd og tekniske feil mot en fysisk sterk dansk midtblokk.

Det store spørsmålet er - igjen - skuddstyrken fra distanse for Norge. Linn Jørum Sulland (benken hele førsteomgangen) kommer til å måtte ta et veldig ansvar i EM. Uten mange spillemål fra henne ser det hardt ut for Norge med tanke på medaljer.

Manglende trusler fra bakspillerne gjør også betingelsene for strek- og kantspillere mer vriene.

Variabelt I tillegg må forsvarsspillet opp, og bli der, til nivået fra 2.-omgangen torsdag. Bieffekten av det vil være billige kontringsmål, det Norge nesten levde på i mange gullsesonger.

Norge åpnet feiende flott. Keeper Kari Aalvik Grimsbø reddet de fem første skuddene på mål, og det sto raskt 3-0.

Nora Mørk ordnet trolig også en rekord. Begge hennes første to avslutninger dundret i tverrliggeren, så i ryggen på klubbvenninne Sandra Toft og i mål.

Mørk er som ren energi med norsk drakt utenpå. Dessverre makter hun ikke alltid å styre tenningsnivået slik at valgene blir riktige.

Møtes igjen Seieren gir danskene en psykisk fordel før lagenes møte i EM. Det kommer i siste gruppekamp og vil avgjøre hvor mange poeng som blir med til neste runde.

I EM spiller Norge også mot Romania og puljens slaktoffer Ukraina i gruppespillet. De tre beste fra hver pulje går til hovedrunden.

Danmarks hittil siste internasjonale tittel kom for vel ti år siden (Aten-OL). I likhet med fem-seks andre EM-lag har Danmark sjansen denne gangen.

Mesterskapet ser vidåpent ut.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media