Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danmark herjer i håndball-EM: Snudde til seier mot Spania

Fosser videre.

IMPONERER: Danmark feier all motstand til side under håndball-EM i Polen. Søndag vendte danskene til seier 27-23 over Spania etter å ha ligget under ved pause. Foto: AFP / JANEK SKARZYNSKI
IMPONERER: Danmark feier all motstand til side under håndball-EM i Polen. Søndag vendte danskene til seier 27-23 over Spania etter å ha ligget under ved pause. Foto: AFP / JANEK SKARZYNSKI Vis mer

Danmark feier all motstand til side under håndball-EM i Polen. Søndag vendte danskene til seier 27-23 over Spania etter å ha ligget under ved pause.

Dermed tok danskene et nytt langt steg mot det som godt kan bli en EM-semifinale mot Norge.

Før kampen sa landslagssjef Gudmundur Gudmundsson at nøkkelen til suksess var å åpne det sterke spanske forsvaret. Det lyktes dårlig i første omgang. Det offensive og bevegelige spanske 5-1-forsvaret gjorde livet surt for de danske skytterne, og Arpad Sterbik i målet reddet ni skudd bare det første kvarteret. Han endte med redningsprosent på 45.

Gudmundsson tok timeout allerede etter fem minutter. Da sto det 4-1 til Spania.

Mikkel Hansen, som er dansk nøkkelmann offensivt, misbrukte sine tre første avslutninger og brukte tid på å komme i gang. Til pause ledet Spania 14-11.

Endret alt Etter hvilen endret kampbildet seg fullstendig. Med en storspillende Niklas Landin i målet fikk Spania store problemer med å score (ett mål på de første ni minuttene), og plutselig fungerte det meste for danskene framover på banen.

Strekspiller Jesper Nøddesbo bidro til det med fire raske scoringer tidlig i omgangen. Et kvarter før slutt var danskene à jour, da Hansen scoret sitt annet mål for kvelden. Kampen ble avgjort da Danmark scoret sju mål på rad og gikk fra 16-18 til 23-18.

16 danske mål og bare ni spanske ble fasit for annen omgang, og med fire seirer av fire mulige så langt i mesterskapet værer Danmark edle medaljer. Sverige og Tyskland er motstandere i de to siste hovedrundekampene.

Hjalp Sverige Tidligere søndag vant Tyskland 30-29 over Russland. Igjen fikk laget takk fra Sverige, som dermed har økt sjanse til å knipe en OL-kvalifiseringskamp.

Det var Tysklands seier over Slovenia som gjorde at svenskene gikk videre til hovedrunden, og seieren over Russland hjalp svenskene igjen.

- Utrolig viktig for oss. Vi må takke tyskerne, sa Sveriges landslagssjef Ola Lindgren.

Etter søndagens kamper har Danmark og Tyskland 6 poeng hver, Spania 4, Russland 3, Sverige 1 og Ungarn 0. Tyskland og Russland har en kamp igjen, de øvrige lagene to.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media