Danmark herjer i håndball-EM: Snudde til seier mot Spania

Fosser videre.

IMPONERER: Danmark feier all motstand til side under håndball-EM i Polen. Søndag vendte danskene til seier 27-23 over Spania etter å ha ligget under ved pause. Foto: AFP / JANEK SKARZYNSKI
IMPONERER: Danmark feier all motstand til side under håndball-EM i Polen. Søndag vendte danskene til seier 27-23 over Spania etter å ha ligget under ved pause. Foto: AFP / JANEK SKARZYNSKI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Danmark feier all motstand til side under håndball-EM i Polen. Søndag vendte danskene til seier 27-23 over Spania etter å ha ligget under ved pause.

Dermed tok danskene et nytt langt steg mot det som godt kan bli en EM-semifinale mot Norge.

Før kampen sa landslagssjef Gudmundur Gudmundsson at nøkkelen til suksess var å åpne det sterke spanske forsvaret. Det lyktes dårlig i første omgang. Det offensive og bevegelige spanske 5-1-forsvaret gjorde livet surt for de danske skytterne, og Arpad Sterbik i målet reddet ni skudd bare det første kvarteret. Han endte med redningsprosent på 45.

Gudmundsson tok timeout allerede etter fem minutter. Da sto det 4-1 til Spania.

Mikkel Hansen, som er dansk nøkkelmann offensivt, misbrukte sine tre første avslutninger og brukte tid på å komme i gang. Til pause ledet Spania 14-11.

Endret alt Etter hvilen endret kampbildet seg fullstendig. Med en storspillende Niklas Landin i målet fikk Spania store problemer med å score (ett mål på de første ni minuttene), og plutselig fungerte det meste for danskene framover på banen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer