- Danmark kan nå finalen

Etter premierekampen mot Uruguay ertet Drillo på seg hele Danmark med sine uttalelser om at det ikke var noen stor prestasjon å slå et lag fullt av primadonnaer med stjernenykker. Nå tror Drillo at Danmark er gode nok til å nå VM-finalen.

- Danmark imponerte meg, og spiller bra fotball, spesielt defensivt, sier Drillo til Dagbladet etter å ha sett Danmark slå Frankrike 2- 0 i går.

- Kan de nå en finale?

- Ja, hvorfor ikke. De er gode nok. Mesterskapet er mer åpent enn noen gang nå. Jeg har vanskeligheter med å se en klar favoritt til seieren, sier Drillo.

På fjellet

Det blir sikkert danskene glade for å høre. I et intervju i den danske storavisa BT etter kampen Danmark-Uruguay i forrige uke, ble Drillo sitert på at han trodde danskene kom til å bli slått ut. Det fikk store etterspill. Under tittelen: «Bli på fjellet, Drillo», gikk sportskommentatoren i BT kraftig ut mot Drillos uttalelser.

- La oss spleise på et par nye gummistøvler til Egil Drillo Olsen. Et par som kan holde til en riktig lang tur på fjellet. Langt fra VM i fotball hvor Norges sjarmløse møkkafotball ikke hører hjemme, skrev BT.

Landslagssjef Morten Olsen fulgte opp i BT med å definere Drillo som uinteressant, og en mann som ikke tilhørte samme fotballfamilie som ham selv. Drillo sjøl avviser at han har snakket stygt om danskene.

- Nei, jeg synes ikke det. Jeg tok dem vel litt ned etter kampen mot Uruguay, men det er vel lov å ikke la seg imponere av det spillet de viste der? spør Drillo retorisk.

Primadonnalag

Men selv om Drillo unner danskene suksess i VM, unnlater han ikke å komme med sine karakteristiske syrlige fotballfaglige stikk. Drillo jobber som ekspertkommentator for svensk TV (SVT) under VM, og fikk i går oppgaven av kanalen å sette sammen VMs primadonnalag.

- Der fikk selvsagt Morten Olsen og Brian Laudrup jobben som trenere, humrer Drillo.

For alt i alt mener Drillo at Frankrike var svært uheldige i Korea. Også i kampen mot Danmark.

- Så vidt jeg kunne se var danskenes første mål en offside. Frankrike har lidd under to ting i VM. Ferdighetene og prestasjonen har gått litt ned siden forrige mesterskap. Samtidig har de hatt maksimal uflaks. Og de to tingene er til sammen en djevelsk kombinasjon.

ROSER DANSKENE: - VM er mer åpent enn noen gang, sier Egil Drillo Olsen. Han tror Danmark kan bli med til siste slutt.