Danmark med ukebladboikott

Danmarks VM-tropp raser foran Senegal-kampen. Grunn: Danske Se og Hør har trykket en historie om hvordan Stig Tøfting mistet sine foreldre som 13-åring.

Mye handler om Stig Tøfting foran kampen mot Senegal torsdag morgen. Midtbanespilleren pådro seg en fotskade i åpningskampen mot Uruguay. Først onsdag formiddag var han tilbake på treningsfeltet.

- Han går normalt uten smerter, så får se om han blir klar, sier landslagslege Stig Tøfting.

Tøfting sjøl er optimist:

- Det har hjulpet med innlegg i støvelen. Jeg merket ingenting.

Men alt er ikke bare fryd og gammen i den danske leiren. I dag avbrøt landslaget alt samarbeid med danske Se og Hør.

- Utilgivelig

Grunnen er en artikkel bladet har trykket om Stig Tøfting og hvordan han mistet begge foreldrene som 13-åring. Bladet legges ut for salg torsdag og Tøfting har verken deltatt eller vært informert om artikkelen.

- Vi - spillerne, trenerne og lederne på landslaget - tar på det sterkeste avstand fra at dette dypt personlige forhold dras fram 19 år etter begivenhetene. Vi finner det ikke minst utilgivelig at bladet med timingen av historien frata Stig og hans kone, Bettina, sjansen for selv å velge tidspunkt og sted for når de som foreldre velger å fortelle deres barn på syv, åtte og tolv år om deres biologiske besteforeldres skjebne samt de nålevende familiemedlemmers relasjoner, skriver det danske landslaget i en pressemelding.

Tøftings kone er med til VM.

Det danske landslaget har nå bestemt seg for å boikotte danske Se og Hør.

Boikott

- Bladets unødvendige, uanstendige og uetiske disposisjoner umuliggjør i sakens natur ethvert framtidig samarbeide mellom landslagstroppen og bladets ledelse under nåværende sjefsredaktør, var meldingen fra det danske landslaget.

Kaptein Jan Heintze, visekaptein Rene Henriksen og spissen Ebbe Sand stilte på dagens pressemøte på vegne av troppen. Danmarks VM-spillere ønsket ikke å si noe utover pressemeldingen som ble opplest og sendt ut i dag.

Nå handler det om morgendagens kamp mot Senegal.

- Vi i troppen er fast bestemt på at denne historien ikke skal få negativ innflytelse på våre oppgaver og sportslige ambisjoner under VM-turneringen, heter det i pressemeldingen.

Angrer

Se og Hørs sjefredaktør Peter Salskov sa onsdag at han angrer at bladet har trykt historien. Bladet er allerede sendt ut til forhandlerne, og det er for sent å trekke det tilbake, ifølge Salskov.

Grunnen til at sjefredaktøren angrer er at Tøfting tilsynelatende ennå ikke har fortalt sine barn om den vonde hendelsen i hans barndom, som Se og Hør nå bretter ut over to hele sider, skriver Avisa.no.

Salskov forteller at Tøfting ikke ønsket å medvirke til artikkelen, men Tøfting skal ikke ha fortalt at grunnen var at han ville skåne sine barn. Hvis han hadde sagt det, ville Se og Hør ha respektert det, sier Salskov, som beklager at Tøftings barn nå får vite om hendelsen gjennom Se og Hør.

Tre representanter for landslaget sier at de danske landslagsspillerne ikke vil stille opp for Se og Hør så lenge det ledes av den nåværende sjefredaktøren.

  • Dagbladet.no følger kampen mellom Danmark og Senegal kl. 0830 i morgen.

    (Dagbladet.no)

KLAR TIL KAMP:</B> Mye handler om Stig Tøfting foran kampen mot Senegal. Foto: SCANPIX/AP/AMY SANCETTA