RAKNET: Danmark ledet med to mål, og så ut til å ha kontroll. Men i sluttminuttene raknet de mot Polen. Her angriper polske Mariusz Jurkiewicz mot danskene Lars Christiansen og Mikkel Hansen. Foto: Marko Djurica, Reuters/Scanpix
RAKNET: Danmark ledet med to mål, og så ut til å ha kontroll. Men i sluttminuttene raknet de mot Polen. Her angriper polske Mariusz Jurkiewicz mot danskene Lars Christiansen og Mikkel Hansen. Foto: Marko Djurica, Reuters/ScanpixVis mer

Danmark mot EM-fiasko etter tap mot Polen

Og Sverige ble slått med fem mål av Tyskland.


(Dagbladet): Polen - Danmark 27-26, Tyskland - Sverige 29-24.

Danmark er på vei mot sitt svakeste håndballmesterskap for herrer siden 2005. I kveld gikk de på en smell mot Polen, og går til mellomrunden uten poeng - og er dermed ute av medaljestriden.

Med fire minutter igjen å spille i kveld, ledet danskene 24-25, men så rotet de bort alt sammen. Polen scoret tre ganger på rad - det til tross for en tominutters utvisning i sluttminuttene.

Danskene reduserte til liten nytte seks sekunder før slutt.

SVERIGE I FARE: Svenskene risikerer å gå inn i mellomrunden med kun ett poeng. Her forsøker de å stoppe tyske Holger Glandorf under kveldens kamp. Foto: Georgi Licovski, EPA/Scanpix
SVERIGE I FARE: Svenskene risikerer å gå inn i mellomrunden med kun ett poeng. Her forsøker de å stoppe tyske Holger Glandorf under kveldens kamp. Foto: Georgi Licovski, EPA/Scanpix Vis mer

Danmark skulle muligens hatt et straffekast i sluttminuttet. Det mener i alle fall TV 2-kommentator Harald Bredeli, som gjerne har sterke meninger om slikt.

«Og der ble danskene snytt for straffe i sluttminuttet mot Polen. Taper og kan miste semifinale. Synd er mitt nye kraftutrykk...» skriver Bredeli på Twitter.

Resultatet betyr at hjemmelaget Serbia, som slo Danmark på tirsdag, går til neste runde med fire poeng. Polen tar med seg to, mens Danmark går til neste runde med null poeng i bagasjen.

Sverige tapte 24-29 mot Tyskland i kveld, og risikerer også et tøft utgangspunkt før mellomrunden. Dersom Makedonia slår Tsjekkia i kveldskampen (start klokka 20.15), får Sverige bare med seg ett poeng til neste gruppespill.