Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danmark nådde ikke fram med underbukse-anke

Bendtner får ikke spille første VM-kvalikkamp.

MÅ SONE: Nicklas Bendtner fikk en kamps karantene i tillegg til en solid bot for å vise fram en underbukse med navnet til en bookmaker under EM-sluttspillet. Det danske fotballforbundet har anket, men Uefa nekter å gi seg. Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS / NTB SCANPIX
MÅ SONE: Nicklas Bendtner fikk en kamps karantene i tillegg til en solid bot for å vise fram en underbukse med navnet til en bookmaker under EM-sluttspillet. Det danske fotballforbundet har anket, men Uefa nekter å gi seg. Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Nicklas Bendtner får ikke spille Danmarks VM-kvalifiseringskamp mot Tsjekkia neste måned. Det liker landslagssjef Morten Olsen dårlig.

Danmarks fotballforbund nådde ikke fram med sin anke i den berømte «underbukse-saken» og må dermed klare seg uten Bendtner i første kamp på veien mot Brasil-VM.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) gjorde det mandag klart at spissen fortsatt må stå over en kamp etter at han viste undertøy med reklame for spillselskapet Paddy Power da han feiret 2-2-scoringen mot Portugal i EM.

Danmark tapte for øvrig kampen 2-3. Bendtner måtte også ut med 730.000 kroner i bot for hendelsen. Olsen forstår ikke hvorfor spilleren må straffes også sportslig.

- Jeg synes det er på sin plass med en bot for overtredelse av UEFAs kommersielle interesser, men jeg forstår simpelthen ikke hvorfor man også sanksjonerer på det sportslige plan.

- UEFA er tross alt et fotballforbund. Noe tyder på at deres holdning var klar allerede innen treningskampen mot Slovakia. Hvorfor kunne de ikke bare avgjøre saken tidligere, så vi slapp å ta ut Nicklas til den kampen i forventningen om at det var en sjanse for at suspensjonen ville frafalle, raser Olsen.

Tsjekkia er blant de tøffeste utfordrerne i Danmarks VM-kvalifiseringsgruppe. Laget gjester Parken i København 8. september.

Landslagssjef Morten Olsen tar ut troppen til Tsjekkia-kampen tirsdag. Aktuelle kandidater til å ta Bendtners plass på topp for Danmark er Nicklas Helenius Jensen, Lasse Schöne og Kasper Lorentzen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media