Åge Hareide klikket på journalist

Danmark og Hareide feiret VM-plass. Så tok Hareide et oppgjør med journalist: - Du er en skam

Ble provosert av spørsmålene fra irsk journalist.

PROVOSERT: Åge Hareide ble provosert av spørsmålene fra en irsk journalist, og konfronterte ham med det. Foto: îlafur Steinar Gestsson / NTB scanpix
PROVOSERT: Åge Hareide ble provosert av spørsmålene fra en irsk journalist, og konfronterte ham med det. Foto: îlafur Steinar Gestsson / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Åge Hareide klarte med Danmark det han aldri gjorde som spiller eller med Norge: Å ta seg til et VM-sluttspill. Danskene var i ekstase etter at sluttsignalet gikk tirsdag kveld, etter overlegne 5-1 mot Irland.

Spesielt Christian Eriksen glitret i kampen, og Hareide får æren for å ha fått danskenes største stjerne til å skinne slik som han gjør.

- Vi ble ikke stresset. Vi fortsatte å spille vårt spill, og vi fant rommet som vi ikke fant i første kamp. Den mentale styrken vi viser i en sånn situasjon viser at det er et lag som har vært sammen lenge, sa Hareide etter kampen, ifølge NTB.

HYLLET: Åge Hareide ble hyllet av spillerne etter kampen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix Danmark / NTB scanpix
HYLLET: Åge Hareide ble hyllet av spillerne etter kampen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix Danmark / NTB scanpix Vis mer

Klikket

I intervjusonen etter kampen, mistet derimot Hareide tålmodigheten. Bilder fra TV 2 viser at den danske landslagssjefen tok et oppgjør med en irsk journalist.

Ifølge kanalen var det tydelig at Hareide var misfornøyd med spørsmålene som ble stilt. Det handlet blan annet om måten Danmark spilte på.

- Måten du snakker til meg på, er skammelig. Jeg vil ikke gi deg en kommentar, for du er en skam for pressen. Måten du snakker til folk på, er skammelig, sier Hareide.

Han fortsetter:

- Du spør om det var dritt for internasjonal fotball (at Danmark gikk til VM)? Vi viste det i dag, avsluttet Hareide.

Endelig VM

Det var altså Christian Eriksen som var i fokus da Danmark kjørte over Irland i playoff-kampen tirsdag kveld.

- VM fortjener Christian Eriksen, så han kan vise seg fram for hele verden. Han er en god avslutter, han er god inspirasjon for de andre på laget, og ikke minst en god person, sier Åge Hareide ifølge danske BT.

Norge er altså ikke i VM. Det norske landslaget har spilt treningskamper de siste dagene, begge med et dårlig resultat. Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal tror landslagssjef Lars Lagerbäck er overrasket over laget.

- Jeg tror han er veldig overrasket over hvor mye vi sliter med disse tingene. Det er ustabilt - og nivået er flatt på de kandidatene han må forholde seg til, sier Rekdal.

- Jeg tror også han er blitt overrasket over karakteren, profesjonaliteten og personligheten til spillerne når det bukker under i enkelte kamper. Når det først begynner å gå dårlig, raser det sammen som et korthus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer