Danmark og Sverige lager fest i håndball-VM

Begge klare for semifinale.

SEMIFINALEKLARE: De danske håndballgutta jubler foran supporterne etter å ha slått Argentina. Sammen med Sverige er de klare for semifinale før det innbyrdes møtet tirsdag. Foto:      REUTERS/Radu Sigheti
SEMIFINALEKLARE: De danske håndballgutta jubler foran supporterne etter å ha slått Argentina. Sammen med Sverige er de klare for semifinale før det innbyrdes møtet tirsdag. Foto: REUTERS/Radu SighetiVis mer

Noen timer senere hadde svenskene tatt seg av Kroatia med 29-25. Danmark er fortsatt uten poengtap i mesterskapet etter å ha kjørt over overraskelseslaget Argentina med 31-24. Det var den sjuende strake seieren.

Mikkel Hansen førte an for danskene med sju mål i den fullsatte hallen i Malmö.

Sverige tapte for Argentina i det innledende gruppespillet, men har ellers vist styrke og er bare to poeng bak danskene. Det betyr at Sverige blir gruppevinner med seier over danskene i den ellers betydningsløse hovedrundeavslutningen tirsdag.

- Vi er endelig der igjen
Dalibor Doder fra det tyske 2.-divisjonslaget Minden førte an med ni mål da Sverige satte på plass verdensmesterne fra 2009. I målet storspilt Johan Sjöstrand, og omsider er Sverige tilbake i det gode selskap.

- Vi har spilt kamper om 11.-plass tidlig om morgenen i kalde haller. Det har gått mange år, men nå er vi endelig der igjen, sa Jonas Källman.

Nytelse Sverige var gjenganger i finaler da han vokste opp, men siden landslagsdebuten i 2001 er femteplass i EM beste plassering for spilleren med tre mesterligaseirer på merittlisten.

- Nå skal vi nyte dette. Vi skal gå ned til frokost mandag med et smil om leppene, sa han.

Smilet var der allerede søndag, og ingen smilte bredere enn Doder.

- Ingen hadde ventet at vi skulle slå Serbia og Kroatia, som har verdensstjerner i alle posisjoner. Men vi trodde på det, sa han.

Sverige er to poeng foran tredjeplasserte Polen, men vil gå foran på innbyrdes oppgjør om lagene ender på lik poengsum.

I den andre gruppen gjenstår to runder før semifinalistene kåres. Frankrike og Spania er ett poeng foran Island, som skal møte dem begge to.

(NTB)