Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danmark-Olsens sjokk: Kjæresten forsvant, og er aldri blitt funnet

Hendelsen formet ham som spiller og trener. 

DANSK LEGENDE: Morten Olsen spilte 102 landskamper for Danmark og trente landslaget i 15 år. Foto: NTB Scanpix
DANSK LEGENDE: Morten Olsen spilte 102 landskamper for Danmark og trente landslaget i 15 år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For første gang snakker den danske trenerlegenden Morten Olsen (67) ut om hendelsen som rystet ham som ung. Kjæresten Marianne Kirstine Egeberg forsvant sporløst.

Olsen var 29 år, hun var 25.

Datoen var 9. juni 1978. Hun skulle ta ei ferge fra Gedser i Danmark til Travemünde i Tyskland sammen med familien. På et tidspunkt gikk hun ut på dekk. Siden har ingen sett henne. Hun er heller ikke blitt funnet død.

Tok hun sitt eget liv? Ble hun offer for en forbrytelse? Spørsmålene er fortsatt ubesvart, 39 år etterpå.

Usikker

Olsen har ikke snakket om tragedien - før nå.

- På tidspunktet for hendelsen var jeg nok litt usikker som menneske og spiller. Du forandrer innstilling til livet, sier han i et intervju med Danmarks Radio (DR).

RIVALER: Morten Olsen møtte Egil Drillo Olsen (sittende) flere ganger da de begge var trenere. Her fra Ullevaal i 2011. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
RIVALER: Morten Olsen møtte Egil Drillo Olsen (sittende) flere ganger da de begge var trenere. Her fra Ullevaal i 2011. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer

Trenerlegenden fortsetter:

- Jeg vet ikke om jeg hadde blitt den spilleren og treneren jeg ble hvis det ikke hadde vært for den hendelsen. Det handler jo også om at du blir prikket i skulderen av noen som ser talentet ditt.

Morten Olsen trente Danmark fra 2000 til 2015. Han ble erstattet av Åge Hareide. 67-åringen spilte også 102 landskamper for Danmark.

Begravet

Ekstra Bladet siterer DR på intervjuet med Olsen. Avisa skriver at den i mai 1979 skrev at liket av Marianne Kirstine Egeberg trolig ble funnet og begravd i en fellesgrav i Rostock.

Myndighetene i Øst-Tyskland ville imidlertid ikke gi noen opplysninger til danske myndigheter om saken.

Det er derfor fortsatt uklart om det var den da 25 år gamle kvinnen som ble funnet.

Til DR forteller Olsen at han er ferdig som topptrener. Nå skal han pleie interessen for kona og motorsykler.

Han sier:

- Folk har det travelt med mitt ettermæle, men det interesserer meg ikke. Hva skal jeg bruke mitt ettermæle til? Tida går fort, og du blir raskt glemt. Det gjelder meg også. Folk får selv lage fasiten.