Håndball-EM

Danmark skjelver: - Gjør litt vondt

Det har ikke skjedd på åtte år. - Jeg later som jeg ikke vet det, spøker danskenes sjef.

KNIVEN PÅ STRUPEN: Danmarks trener Jesper Jensen under danskenes forrige kamp mot Kroatia. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
KNIVEN PÅ STRUPEN: Danmarks trener Jesper Jensen under danskenes forrige kamp mot Kroatia. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

LJUBLJANA (Dagbladet): Jesper Jensen spaserer smilende rundt og spøker med journalister og spillere i resepsjonen på hotellet som huser danske, norske og svenske håndballspillere i Ljubljana under håndball-EM.

Den danske treneren har fått ønsket sitt oppfylt før skjebnekampen.

Norge er klare for semifinale allerede før siste kamp i hovedrunden mot Danmark - en kamp hvor danskene ryker ut av EM med tap.

- Ingen skandale

Men danskene må ha poeng for å gå til semifinale. Hvis ikke venter trolig slakt i de danske mediene, som forventer at laget oppnår målet om å spille for medalje.

- Hva betyr et tap for dere?

- Det vil være ergerlig, men ingen skandale. Vi er et lag som kjemper for å være topp fire i verden. Vi har bygd noe bra opp i Danmark med semifinale de to siste åra, svarer Jensen på Dagbladets spørsmål.

FEMDOBLET: Publikumstallet på Arena Stožice var nesten femdoblet fra da Norge møtte Sverige, til da de møtte vertsnasjonen. Vis mer

- Forferdelig

Men for å slå Norge må de bryte en barriere.

- Det vil være et nytt kapittel å slå Norge for første gang på altfor lang tid. Åtte år, jeg later bare som jeg ikke vet det. Det gjør litt vondt. Jeg vet de lar meg høre det når vi kommer tilbake, forklarer Jensen med et smil om munnen.

Han sikter til Nora Mørk, Henny Reistad, Vilde Ingstad og Kristine Breistøl i den norske troppen, som alle spiller for Esbjerg, hvor de til daglig har Jensen som trener.

- Hvem av dem er verst?

- De er ganske forferdelig alle fire, ler han.

Svarer egen trener

Dagen før kamp varsler han selvsikkert at han har noen taktiske vrier han vil lure det norske laget med. Der får han svar fra Nora Mørk.

- Vi har en veldig god plan og formening om hva de skal gjøre. Jeg vet at Jesper er en taktiker. Det han kan gjøre er å forberede dem, men når kampen settes i gang er det begrenset hva han kan gjøre sammenliknet med oss som spiller, sier Mørk.

SKANDALE: Slovenia ble tatt for å filme Serbias trening i EM. Det slovenske laget har uttalt at det var en misforståelse, og ikke ment til å filme treningen. Landslagsspiller Henny Reistad tror ikke det var en tilfeldighet. Vis mer

- Kan han overraske deg?

- Nei, jeg føler jeg har grei kontroll. Han er en god taktiker, men det er vi og, svarer Mørk.

Årsaken til at danskene må vinne er at de tapte åpningskampen mot Slovenia.

Dagbladet spurte danskenes stjernemålvakt Sandra Toft om de kjenner på presset når de onsdag må ha et resultat mot et norsk lag de ikke har slått på åtte år.

Hun erkjenner at det blir vanskelig for Danmark.

FØLER PRESSET: Danmarks Sandra Toft under pressetreff dagen før de møter Norge i EM. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
FØLER PRESSET: Danmarks Sandra Toft under pressetreff dagen før de møter Norge i EM. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

- Ja. Selvfølgelig kjenner man på presset. Samtidig har vi ofte kniven på strupen som dansk landslagsspiller. Hver kamp her nede har vært som en finale for oss, forklarer hun.

- Det er beinhardt, men også dette vi lever for, forklarer Kathrine Heindahl.

Må stole på Norge

Samtidig som Danmark spiller for egen skjebne, betyr oppgjøret også mye for Sverige.

Semifinalehåpet deres lever fortsatt, men de er avhengige av å vinne sin kamp mot Kroatia, samtidig som Slovenia slår Ungarn og Danmark taper mot Norge.

DANSELØVE: Emilie Hegh Arntzen må svare på spørsmål om deltagelse i Skal vi Danse. Bilde: Beate Oma Dahle/NTB Vis mer

Da vil alle de tre lagene havne på seks poeng, og Sverige vil vinne de interne målforskjellen. Om Slovenia ikke skulle slå Ungarn, betyr det at Danmark går videre selv med tap, ettersom de slo Sverige i sin kamp.

Til Dagbladet har svenskene vært åpne om at det er en vond følelse å skulle sitte og heie på det norske laget.

- Det mest frustrerende er at vi nå må stole på andre lag. Men vi stoler på Norge og vet at de kommer til å gjøre alt for å vinne, sa Sveriges Linn Blohm til Dagbladet lørdag.

Ifølge Nora Mørk kan Sverige stole på Norge.

- Vi ønsker en seier for vår egen del, og kommer til å gå for det mot Danmark. For spillergruppa er det viktig å vinne gruppa og komme inn i semifinale med seks seire, sier Mørk.

Om Norge vinner gruppa slipper de trolig også unna Frankrike, som ser ut til å vinne den andre gruppa.

- Frankrike skiller seg ut på den andre siden, men vi ønsker mer å bli nummer én for vår skyld, erkjenner Mørk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer