Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danmark slår kontra i kveld

Kveldens finale blir utrolig spennende. Norge vinner hvis de scorer på sjansene sine. Da hindrer de Danmark i å gjøre det de kan best: Kontringer.

  • Jeg tror danskene må score mange kontringsmål, for de sliter i etablert angrep. Jeg tror også Danmark er avhengig av at Camilla Andersen er på topp. I semifinalen mot Østerrike lagde hun ti mål før pause. Dette var hennes første gode EM-kamp, og med hennes storspill, kom resten av laget etter.
  • Norge slo Danmark i gruppespillet, men etter det jeg så av danskene i går, strutter de av selvtillit. Etter å ha tapt to ganger på rad for Norge, er revansjelysten stor. Danmark vil vinne, og en ting er sikkert: De er best når det gjelder.
  • Men min klubbvenninne Cecilie Leganger kan bli et alvorlig problem for de danske jentene. Når en målvakt holder et sånt nivå som i går, taper man ikke håndballkamper. Det er ingen tvil om at Cecilie er verdens beste keeper. Selv om Heidi Tjugum kjenner de danske spillerne bedre enn de fleste, mener jeg Cecilie må stå i mål i finalen.
  • Det gikk som jeg sa før EM begynte: Norge og Danmark møtes i finalen. Og ærlig talt: Noe annet hadde vært en bombe. Jeg har hele tida sagt at Danmark blir europamester. Det tror jeg fortsatt selv om Norge slo Ungarn med 14 mål.
  • Både Norge og Danmark spilte gode semifinaler. Men uten å ta glansen fra noen: Nivået i dette mesterskapet er syltynt. Norge er blitt bedre siden VM. Danmark er litt dårligere. Tyskland og Russland er det ingenting igjen av. Og for å si det rett ut: Det hører ingen steder hjemme at to semifinaler vinnes med henholdsvis 14 og 11 mål.
  • Jeg vil for øvrig sende en hilsen til min tidligere landslagstrener Ulrik Wilbæk og ønske riktig god jul. I Gårsdagens VG påstår han at jeg har sagt at Heidi er en dårlig keeper. Det stemmer ikke. Det jeg har sagt, og som Ulrik ikke har fått med seg, er at Heidi er god, men Cecilie er mye bedre. God bedring, gamle venn.

Anja fortalte til Arvid Holmlund

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling