Danmark slår kontra i kveld

Kveldens finale blir utrolig spennende. Norge vinner hvis de scorer på sjansene sine. Da hindrer de Danmark i å gjøre det de kan best: Kontringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Jeg tror danskene må score mange kontringsmål, for de sliter i etablert angrep. Jeg tror også Danmark er avhengig av at Camilla Andersen er på topp. I semifinalen mot Østerrike lagde hun ti mål før pause. Dette var hennes første gode EM-kamp, og med hennes storspill, kom resten av laget etter.
  • Norge slo Danmark i gruppespillet, men etter det jeg så av danskene i går, strutter de av selvtillit. Etter å ha tapt to ganger på rad for Norge, er revansjelysten stor. Danmark vil vinne, og en ting er sikkert: De er best når det gjelder.
  • Men min klubbvenninne Cecilie Leganger kan bli et alvorlig problem for de danske jentene. Når en målvakt holder et sånt nivå som i går, taper man ikke håndballkamper. Det er ingen tvil om at Cecilie er verdens beste keeper. Selv om Heidi Tjugum kjenner de danske spillerne bedre enn de fleste, mener jeg Cecilie må stå i mål i finalen.
  • Det gikk som jeg sa før EM begynte: Norge og Danmark møtes i finalen. Og ærlig talt: Noe annet hadde vært en bombe. Jeg har hele tida sagt at Danmark blir europamester. Det tror jeg fortsatt selv om Norge slo Ungarn med 14 mål.
  • Både Norge og Danmark spilte gode semifinaler. Men uten å ta glansen fra noen: Nivået i dette mesterskapet er syltynt. Norge er blitt bedre siden VM. Danmark er litt dårligere. Tyskland og Russland er det ingenting igjen av. Og for å si det rett ut: Det hører ingen steder hjemme at to semifinaler vinnes med henholdsvis 14 og 11 mål.
  • Jeg vil for øvrig sende en hilsen til min tidligere landslagstrener Ulrik Wilbæk og ønske riktig god jul. I Gårsdagens VG påstår han at jeg har sagt at Heidi er en dårlig keeper. Det stemmer ikke. Det jeg har sagt, og som Ulrik ikke har fått med seg, er at Heidi er god, men Cecilie er mye bedre. God bedring, gamle venn.

Anja fortalte til Arvid Holmlund

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer