HØYDRAMATISK: Danmark trakk det lengste strået i semifinalen, og gjorde alle tidligere spådommer til skamme. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
HØYDRAMATISK: Danmark trakk det lengste strået i semifinalen, og gjorde alle tidligere spådommer til skamme. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEKVis mer

Danmark slo Spania i dramatisk semifinale

Hadde alle odds mot seg etter to tap - nå skal de spille finale.

- Det var en hard kamp. De dekket fantastisk opp, men det gjorde vi også. Det var en taktisk forsvarskamp hvor begge lagene fikk det vanskelig angrepsmessig, sa Danmarks landslagstrener, Ulrik Wilbek, til dansk TV 2. De to lagene møttes også i VM-semifinale i fjor. Også da trakk danskene det lengste strået. - Jeg mente vi hadde en god sjanse til å vinne, og vi ledet jo også stort. Men de kom godt tilbake. Heldigvis hadde vi Rasmus Lauge til å løpe mot deres mål. Han spilte en fantastisk kamp, påpekte Wilbek.

Mot alle odds Danmark hadde alle odds mot seg etter to tap i det innledende gruppespillet mot Serbia og Polen. I mellomspillet vant danskene imidlertid alle sine kamper. I tillegg fikk de rødhvite hjelpen de trengte fra andre nasjoner. I semifinalen fortsatte flyten. Mikkel Hansen hadde en svært varierende kamp, men ble den store spilleren i de avgjørende situasjonene for Ulrik Wilbeks gutter. På stillingen 23-23 like før slutt skjøt Hansen inn en heldig scoring via en spanske hånd. Spanjolene utlignet, men Hansen scoret igjen med mindre enn ett minutt igjen på kampklokka. Samme mann sørget også for et viktig mål i første omgangs siste sekund da han scoret direkte fra frikast. Bakspillerens skudd fant veien gjennom den spanske muren og gikk i mål.

Forsøkte forgjeves Spania forsøkte seg med en avslutning fra kantposisjon 30 sekunder før slutt, men bommet. Laget som sto uten tap i EM før kveldens kamp, mente seg snytt for straffe, men fikk ikke gehør fra dommerne. Med fredagens seier har Danmark fullendt sin fantastiske snuoperasjon under årets mesterskap i Serbia og er klar for en ny finale. Der venter enten vertsnasjonen eller Kroatia som spiller sin semifinale senere fredag. I fjor tapte danskene for Frankrike i VM-finalen etter ekstraomganger. Danmark vant EM i Norge i 2008.

Nå venter hjemmenasjonen Serbia i finalen etter at de slo Kroatia 26-22.

(NTB)