SEIERSDANS:  De danske håndballjentene jubler etter å ha slått Montenegro. Foto: AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
SEIERSDANS: De danske håndballjentene jubler etter å ha slått Montenegro. Foto: AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVICVis mer

Danmark slo ut europamestrene

- Det er en fantastisk følelse, sier Jan Pytlick.

Danmarks håndballkvinner holdt liv i gulldrømmen ved å slite seg til 22-21 over europamester og OL-toer Montenegro søndag.

Det ble en dramatisk avslutning av kampen. Katarina Bulatovic trodde at hun hadde utlignet og sikret ekstraomganger, men sluttsignalet lød rett før ballen føk inn i mål.

Danmark har allerede innfridd målsettingen for VM, men nå øyner danskene sjansen til ¨oppnå mer. Tyskland venter i kvartfinalen onsdag, og Danmark kan ikke møte Norges OL-mestere og EM-toere før i en eventuell finale.

Landslagssjef Jan Pytlick pustet lettet ut da kampen var over.

- Det er en fantastisk følelse, men det er utrolig at vi vant etter å ha gjort så mange feil. Det er sikkert en stor lettelse for laget, sa han.

Pytlick ga særlig keeper Cecilie Greve æren for at det ble seier.

- Hun sto en stor kamp, sa han og roste også kontringsspillet.

Danmark lyktes med sin slagplan om å spille bredt i angrep for å gi bakspillerne en-mot-en-dueller. Det ble også løpt mer kompromissløst i kontringsfasen enn tidligere i VM.

Danskene har to hviledager før kvartfinalen, der de møter et tysk lag som beseiret Angola 29-21 og tok seg til VM-kvartfinale for første gang siden 2007.

Frankrike og Polen vant også sine åttedelsfinaler søndag og møtes i kvartfinale onsdag. Mandag kveld kåres de fire siste kvartfinalene. Norge møter Tsjekkia og er stor favoritt til å rykke enda et hakk mot tittelen.

(NTB)