Danmark tapte i Portugal, men EM-håpet ble reddet av to seine mål i Tirana

Serbia avgjorde på overtid.

Portugal - Danmark 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Danmark var i realiteten sjanseløse mot Portugal i Braga i kveld, men EM-håpet ble reddet av to seine mål i Tirana.

I den utrolig spennende kampen om de to direkte EM-plassene fra gruppe I var premissene enkle på forhånd. Portugal gikk direkte til EM med minst uavgjort mot Danmark, Albania kunne sikre EM-plassen ved å slå Serbia hjemme, samtidig som at Danmark ikke vant i Portugal.

Det var bare Portugal som leverte.

Etter en sjansefattig kamp, der Nanis heading i tverrliggeren i første omgang og Nicklas Bendtners stolpetreff like etter pause var det nærmeste noen kom mål, dro Moutinho av Daniel Agger med en herlig skuddfinte før han sendte ballen knallhardt i målet bak en god Kasper Schmeichel etter en drøy time.

Samtidig sendte han Portugal til EM, for Danmark klarte aldri å svare på målet. Da danskene gikk av banen i Braga sto det fortsatt 0-0 i Tirana. Lukten av playoff lå tungt over danskene som er ferdigspilte i gruppa.

- Det kunne gått begge veier, men de satte sjansene sine, sa Danmarks Kasper Schemichel etter kampen.

I Tirana fant serbiske Adem Ljajic ut av han skulle gjøre hverdagen litt tyngre for de albanske erkerivalene. Først la han opp til Aleksandar Kolarovs 1-0-mål, før han selv satte punktum med 2-0 på overtid.

Og med det sørget han samtidig for at Albania må vinne mot Armenia i Jerevan søndag for at de skal gå forbi Danmark. Hadde albanerne fått med seg poeng i kveld hadde det holdt med uavgjort mot bunnlaget fra gruppe I.

Nå må Morten Olsens menn vente til søndag før de kan feire en direkte EM-plass, eller forberede seg på en nervepirrende playoff.

DET HOLDT MED ÉN: Joao Moutinho ble matchvinner mot Danmark i kveld.Foto: EPA/JOSE COELHO/NTB Scanpix
DET HOLDT MED ÉN: Joao Moutinho ble matchvinner mot Danmark i kveld.Foto: EPA/JOSE COELHO/NTB Scanpix Vis mer