Danmark tapte i Portugal, men EM-håpet ble reddet av to seine mål i Tirana

Serbia avgjorde på overtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Portugal - Danmark 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Danmark var i realiteten sjanseløse mot Portugal i Braga i kveld, men EM-håpet ble reddet av to seine mål i Tirana.

I den utrolig spennende kampen om de to direkte EM-plassene fra gruppe I var premissene enkle på forhånd. Portugal gikk direkte til EM med minst uavgjort mot Danmark, Albania kunne sikre EM-plassen ved å slå Serbia hjemme, samtidig som at Danmark ikke vant i Portugal.

EM-GRUPPE I:

Albania — Serbia 0 - 2
Portugal — Danmark 1 - 0

Portugal 7 6 0 1 9 - 4 18
Danmark 8 3 3 2 8 - 5 12
Albania 7 3 2 2 7 - 5 11
Serbia 7 2 1 4 7 - 11 4
Armenia 7 0 2 5 5 - 11 2

Det var bare Portugal som leverte.

Etter en sjansefattig kamp, der Nanis heading i tverrliggeren i første omgang og Nicklas Bendtners stolpetreff like etter pause var det nærmeste noen kom mål, dro Moutinho av Daniel Agger med en herlig skuddfinte før han sendte ballen knallhardt i målet bak en god Kasper Schmeichel etter en drøy time.

Samtidig sendte han Portugal til EM, for Danmark klarte aldri å svare på målet. Da danskene gikk av banen i Braga sto det fortsatt 0-0 i Tirana. Lukten av playoff lå tungt over danskene som er ferdigspilte i gruppa.

- Det kunne gått begge veier, men de satte sjansene sine, sa Danmarks Kasper Schemichel etter kampen.

I Tirana fant serbiske Adem Ljajic ut av han skulle gjøre hverdagen litt tyngre for de albanske erkerivalene. Først la han opp til Aleksandar Kolarovs 1-0-mål, før han selv satte punktum med 2-0 på overtid.

Og med det sørget han samtidig for at Albania må vinne mot Armenia i Jerevan søndag for at de skal gå forbi Danmark. Hadde albanerne fått med seg poeng i kveld hadde det holdt med uavgjort mot bunnlaget fra gruppe I.

Nå må Morten Olsens menn vente til søndag før de kan feire en direkte EM-plass, eller forberede seg på en nervepirrende playoff.

DET HOLDT MED ÉN: Joao Moutinho ble matchvinner mot Danmark i kveld.Foto: EPA/JOSE COELHO/NTB Scanpix
DET HOLDT MED ÉN: Joao Moutinho ble matchvinner mot Danmark i kveld.Foto: EPA/JOSE COELHO/NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer