- Danmark tapte med vilje

SAARBRØCKEN (Dagbladet): Norgeø- Frankrike 23-19. - Jeg tror Danmark tapte med vilje, sier Heidi Tjugum til Dagbladet. De danske jentene tapte sensasjonelt 23-25 for Makedonia i går. Det kan bety at de unngår Norge før i VM-finalen.

Heidi Tjugum, til daglig i danske Viborg, stakk like godt hodet rett inn i vepsebolet etter at hun i går reddet Norge fra en nervepirrende målfinish med målvaktsspill i verdensklasse mot Frankrike.

- Danske aviser har de siste dagene skrevet mye om mulighetene ved å tape en kamp. Jeg tror Danmark fikk en «god idé» derfra og tapte med vilje, sier hun til Dagbladet.

I Neubrandenburg hadde Danmark en svart dag. Tjugum legger ikke skjul på hun mener det danske tapet lukter muggent.

- Dette lurer jeg på. Det virker for rart at de skal tape for Makedonia, sier hun.

Moralsk oppgjør

I forrige uke luftet landslagssjef Marit Breivik muligheten for å vurdere å tape en kamp, og dermed unngå å møte Danmark før i finalen. Det ble oppstyr og kritikk.

- Usportslig. Slikt får danskene gjøre. Det er deres stil, sa Breiviks hjelpetrener, svenske Arne Høgdahl.

Trine Haltvik mente som Høgdahl at slik kynisme er mer dansk enn norsk:

- Det er bare vi i Norge som er så opptatt av moral. Hadde noen spurt danskene om dette, hadde de ledd seg i hjel, sa hun.

Danmarks landslagssjef Ulrik Wilbek hadde bare følgende melding da Dagbladet konfronterte han med Breiviks uttalelse:

- Vel, jeg blander meg ikke opp i Breiviks avgjørelser.

Hva skjedde?

Skal vi tro Tjugum, som altså deler klubb med Susanne Munk Lauritsen _ Wilbeks kone _ funderte han på det samme.

I går oppførte han seg krakilsk, mens de danske jentene på det meste lå under med hele ni mål mot et makedonsk lag som spilte nesten hele kampen med de samme seks utespillerne.

Var Wilbeks raseri bare et spill for galleriet? Frykter han Norge nok til å legge seg i en gruppekamp, og høste gevinsten seinere?

I VEPSEBOLET: Heidi Tjugum, til daglig i danske Viborg, tror ikke de danske lanslagsjentene gjorde sitt beste mot Makedonia i går.
Heidi Tjugum