Danmark tok hevn

«Danskene så redde ut», skrev David Beckham om åttendedelsfinalen i VM 2002 i sin biografi «My Side». I går fikk danskene hevn.

- Nei, de så ikke så redde ut i dag, måtte Beckham innrømme overfor danske BT etter kampen.

Real Madrid-stjernen er blitt konfrontert med uttalelsen flere ganger i oppkjøringen til treningskampen på Old Trafford i Manchester.

- Jeg har hørt den en del ganger, ja, sa en humoristisk Becks etter kampen.

Etter å ha slått ut regjerende mester Frankrike i gruppespillet, gikk danskene til VM-åttendedelsfinalen i fjor sommer med håp om avansement. Det endte 3- 0 til engelskmennene, og takk og farvel til de danske drenger. I går var det tid for hevn.

Forrykende start

Men det begynte dårlig for danskene.

Allerede etter bare fem minutter var 18 år gamle Wayne Rooney frampå og laget sitt tredje mål på seks kamper.

Martin Jørgensen og Joe Cole - kanskje banens to beste spillere i går - laget hvert sitt mål i det 8. og 9. minutt. Jørgensen utliknet igjen på straffe etter en halvtime, før Jon Dahl Tomasson fastsatte sluttresultatet til 2- 3 åtte minutter før full tid.

- Vi var ikke like gode bakover som vi har hatt tradisjon for å være. Det må vi lære av. Skal vi vinne i Portugal til sommeren, må forsvaret være bedre. I internasjonal fotball blir du straffet hardt om du gir motstanderen kontringsmuligheter, sa Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson til nyhetsbyrået AP.

Vil heller feile nå

David Beckham er enig med sin svenske sjef.

- Hele laget må jobbe defensivt. Spesielt kjedelig er det å skuffe fansen, sa han til Sky Sports.

Drøyt 64000 tilskuere hadde tatt turen til Beckhams gamle hjemmebane - Old Trafford i Manchester. Kampen åpnet forrykende, med tre mål før det hadde gått ti minutter.

- Det er bra at feilene kommer nå, og ikke i EM, sa kaptein David Beckham.