Danmark tok jerngrep

BERLIN (NTB): Håndball-Norge må fortsette jakten på gullet. Danmark holdt kveldens VM-finale i tilnærmet jerngrep hele veien, og vant 33-20.

Danskene var best på alle plasser og sto for et hattrick i internasjonale titler. På 16 måneder har både OL-, EM- og VM-gull funnet veien til det danske håndballforbundet i Brøndby.

Finalen inneholdt alt bortsett fra reell spenning, og Anja Andersen kjeftet på seg unødvendige utvisninger.

Et Norge med Susann Goksør for det meste helt ute av slag i angrep, ledet fattige to ganger og aldri etter seks spilte minutter.

Med aggressivt forsvarsspill og Susanne Munk Lauritsen i sitt beste hjørne, fant de norske spillerne det altfor vanskelig å bryte gjennom motstanderens mur.

Etter pause førte mange norske tekniske feil til enkle danske kontringsmål.

Kompleks

Stortapet føyer seg inn i rekken av mange, og forsterker det norske Danmark-komplekset ytterligere:

Etter at Marit Breivik overtok som landslagstrener i januar 1994, har ikke Norge slått Danmark i en mesterskapskamp. I løpet av to år har danskene tatt seg av de norske spillerne i tre medaljekamper:

VM-bronsekamp i 1995.

EM-finalen i 1996.

VM-finalen i 1997.

Full fart

Under ett døgn før kampstart døde to danske supportere etter å ha blitt angrepet med kniv av en 48-årig tysker mens Danmark kjempet for finaleplass mot Russland.

Bortsett fra strengt vakthold, ett minutts stillhet før avkast, forbud mot musikk og salg av alkoholholdige drikker, var det lite som skilte stemningen fra tilsvarende kamper. Nesten 4000 danske tilhengere og vel 500 nordmenn feiret for scoringer på vanlig vis og satte inn bølgen flere ganger.