SKEPTISK TIL RANKING: Peter Bonde (nummer to fra venstre) synes det er merkelig at Norge sidestilles med store nasjoner i VM-kvaliktrekninge. Foto: EPA/Jens Norgard Larsen
SKEPTISK TIL RANKING: Peter Bonde (nummer to fra venstre) synes det er merkelig at Norge sidestilles med store nasjoner i VM-kvaliktrekninge. Foto: EPA/Jens Norgard LarsenVis mer

Danmark-trener stusser over Norge-seeding

Hører ikke hjemme med Spania, Tyskland og Italia.

(Dagbladet): Peter Bonde er Morten Olsens assistent på det danske fotballlandslaget.

Danskene møter Norge hjemme i skjebnekamp i EM-kvaliken 6. september, men lørdag kveld er alle verdens landslag mest opptatt av VM-kvaliken til mesterskapet i Brasil i 2014.

Da trekkes motstanderne i VM-kvalifiseringen, og før kulene havner i de ulike bollene er Norge seedet på nivå 1 på grunn av Fifa-rankingen som Europas åttende beste lag.

Bonde må finne seg i at danskene er på nivået under, som det 21. beste laget i verden. Olsen-assistenten slår fast at det ikke kan være riktig at Norge er seedet sammen med de aller beste lagene.

- Med all respekt for Norge så hører de jo ikke hjemme i dette selskapet, når man ser at Frankrike, Russland og andre lag i gruppa under. Jg vil påstå at dersom Frankrike og Russland spiller mot Norge mange ganger, så vil de vinne de fleste gangene, sier Bonde til Sporten.dk.

Han forteller at han selv aldri har forstått hvordan Fifa-rankingen fungerer, han har følelsen av at lag spretter opp og ned ti plasser stadig vekk.

Siden danskene er på nivå 2 kan de trekke Norge på nytt, men Bonde går ikke med på at det nødvendigvis er en drømmetrekning.

- Når vi har gjennombanket dem her om noen uker, så kan det hende at jeg vil si ja. Men la oss bare få EM-kvalifiseringskampen overstått først.

Han er glad for at Danmark ikke kan trekke Russland eller Frankrike, og sier at det bare ett lag alle vil slippe.

- Det vanlige er jo at vi helst vil unngå Spania, men vil ikke alle det? Det kan jeg tenke meg.

En avstemning på Ekstrabladets nettsider tyder på at den jevne danske har stor respekt for Norge som motstander. Bare Spania, Tyskland og Nederland stemmes oftere på enn Norge av lag de røde helst vil unngå i trekningen lørdag kveld.