Danmark ut i EM-mørket

Effektive Spania vant i Århus.

(Dagbladet.no): Danmark – Spania 1-3.

Danmark tapte skjebnekampen mot Spania i Århus i kveld, og har sannsynligvis spilt seg ut av kampen om EM-plass neste år.

Danskene presset i store deler av kampen, men til tross for en klar seier i sjansestatistikken, var det Spania som tok med seg poengene.

Raul Tamudo headet spanjolene i ledelsen allerede etter 13 minutter, etter vakkert forarbeid av Iniesta på kanten.

Like før pause raidet Sergio Ramos opp høyresiden, og avsluttet et pent Spania-angrep med en følsom chip over Thomas Sørensen.

Med 0-2 til pause så oppgaven nesten umulig ut for Danmark, men laget spilte seg til flere store sjanse etter hvilen, og da Jon Dahl Tommason reduserte noen minutter før full tid ble håpet tent blant de røde.

Det ble effektivt slukket da Albert Riera smalt ballen i krysset like etter.

– Spania hadde tre sjanser og scoret på alle. Vi føler oss veldig uheldige. Dette var ikke vår dag, sa Danmarks assistenttrener, ifølge NTB

EM GLIPPER: Med tap hjemme for Cesc Fabregas og Spania tyder det meste på at Martin Laursen og Danmark mister EM neste år. Foto: REUTERS/SCANPIX
EM GLIPPER: Med tap hjemme for Cesc Fabregas og Spania tyder det meste på at Martin Laursen og Danmark mister EM neste år. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Ettersom Sverige samtidig vant enkelt mot Liechtenstein tyder nå alt på at «söta bror» tar med seg Spania til Sveits/Østerrike til sommeren. Danmark er åtte poeng bak Sverige og Spania med tre kamper igjen å spille.