Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danmark vaklet til mellomrunden

Danmark er ubeseiret i håndball-EM etter to kamper, men Sverige bød på større problemer enn ventet.

Men de langt mer meritterte danskene rodde seieren i land med 24-21. Svenskenes målvakt Madeleine Grundström spilte nemlig en praktkamp og skapte nerver hos danskene.

- Hadde vi bare spilt slik som dette mot Romania så..., sa Grundström, vel vitende om at EM-eventyret snart kan være over.

For mens Danmark allerede er klar for mellomrunden, henger svenskenes avansement i en tynn tråd.

Sverige må slå Tyskland med fem mål i den siste kampen, samtidig som Danmark slår Romania.

- Det blir hardt mot Tyskland. De kjemper og gir aldri opp, sa den svenske målvakten om laget som slo Romania 26-24 tidligere fredag.

Det er ikke hverdagskost at Danmark bare scorer 24 mål i en mesterskapskamp, og det heller ikke hverdagskost at deres toppscorer fikk notert kun fire mål.

Landslagstrener Jan Pytlick var fornøyd med elevene sine. Tross alt mangler han flere profiler foran dette mesterskapet på grunn av skader. Mange av de tidligere storstjernene spiller heller ikke på landslaget lenger.

- Vi er i stand til å fighte hele veien, også i de perioder vi slet litt. Vi spilte oss fram til mange gode sjanser, men vi brente for mange av dem. Det var ikke godt, og det skal vi arbeide videre med, sa Pytlick. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media