Danmark vant slaget om Norden

Slo Island etter ekstraomganger.

Det måtte ekstraomganger til for å avgjøre hvem som gikk videre i håndball-VM i Tyskland. Etter 70 minutter ble det klart at Danmark gikk videre med ett mål.

Island ga nemlig danskene kamp til døra i en meget tett kvartfinale i Hamburg. Etter to omganger sto det 34-34 og dermed måtte oppgjøret avgjøres med ekstraomganger.

Disse var like tette som resten av kampen. Etter de første fem minuttene sto det 38-38, og en kort periode lå islendingene an til å gå videre. Men danskene slo tilbake. Lars Møller Madsen utlignet til 41-41 med et halvt minutt igjen. På det tidspunktet mistet islendingene ballen og med 15 sekunder igjen holdt danskene igjen angrepet. Igjen var det Madsen som satte inn kampens siste mål. Og det da det gjensto ett sekund igjen av kampen.

Danmark møter nå Polen i semifinalen som spilles i Hamburg torsdag. I den andre semifinalen i Köln møter vertene Tyskland Frankrike.

(NTB)

DANSK DYNAMITT: Elleville jubelscener etter at Danmark vant den dramatiske kvartfinalen mot Island. Foto: REUTERS
DANSK DYNAMITT: Elleville jubelscener etter at Danmark vant den dramatiske kvartfinalen mot Island. Foto: REUTERS Vis mer