Danmark var EMs langpasningslag

EM-arrangøren har statistikk for det meste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Danmark slo nesten like mange lange pasninger som England og Sverige selv om de spilte en halv time kortere. Danskene hadde også klart høyest presisjon på langpasningene og traff medspillere flest ganger.

Danmark var et av de mest spillende lagene i EM. I totalt antall pasninger er danskene slått bare av Frankrike og Portugal. I antall pasninger som når medspiller er de foran Portugal og slått bare av Frankrike. Men danskene slo mye oftere langt enn de to andre.

Spania hadde færre langpasninger enn noe annet lag, og mindre enn halvparten så mange som England, Sverige og Danmark.

I totalt antall pasninger til medspiller, både kort og langt, har både Frankrike, Danmark, Portugal og Nederland flere enn dobbelt så mange som Hellas. I gjennomsnitt per kamp hadde Latvia lavest antall pasninger til medspiller, fulgt av Hellas og Sverige.

Helveg foran Zidane

Det er statistikk også for enkeltspillere. Fire dansker er blant de ti spillere i EM som har hatt flest pasningsforsøk. Helt på toppen av lista er høyreback Thomas Helveg, mens midtstopperne René Henriksen og Martin Laursen er på 6. og 9. plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer