Danmark vil ha Tour de France-starten i 2018

Rittdirektøren skal møte statsministeren denne måneden.

REPRISE: Slik så det ut da danskene heiet frem syklistene under Giro d'Italia i 2012. Nå kan proffene igjen entre den danske jorden. Foto: EPA/CLAUS FISKER
REPRISE: Slik så det ut da danskene heiet frem syklistene under Giro d'Italia i 2012. Nå kan proffene igjen entre den danske jorden. Foto: EPA/CLAUS FISKERVis mer

(procycling.no): Danskene hadde åpningen av Giro d?Italia tilbake i 2012, med én individuell tempo i Herning, i tillegg til to ordinære etapper (én i Herning og én i Horsens).

Nå kan Grand Tour-sirkuset være på vei tilbake de til de danske veiene.

Dansk TV2 melder fredag ettermiddag at de danske myndighetene har gått inn for å få tre etapper i Tour de France i 2018. Kanalen skriver videre på sin nettside at når det nå offentlige nå vil bruke penger på dette, så er det i forventning om at det vil skape en massiv positiv omtale av Danmark og store turistinntekter.

Tre etapper
Som da de startet giroen, ønsker danskene å arrangere de tre første etappene. De skal tilsynelatende være forberedt til å betale 90 millioner danske kroner, drøyt 112 millioner norske kroner, for folkefesten.

Den første etappen skal være en prolog i Københavns gater, mens den andre etappen skal gå fra Roskilde og over Storebæltsbroen og til Odense. Det danske eventyret skal avsluttes med en tredje etappe som starter i Velje, med målgang i Sønderborg.

Kanalen melder at Tour de France-direktøren, Christian Prudhomme, ventes til Danmark i løpet av måneden for å diskutere budet med den danske statsministeren, Lars Løkke Rasmussen.

Skulle ikke danskene få starten i 2018, vil budet også være gyldig i 2019 og 2020.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.