<strong>BITTERT FINALETAP:</strong> Lars Christiansen og Mikkel Hansen depper etter å ha tapt et 70 minutters langt håndballdrama, der Danmark kjempet med ryggen mot veggen i nesten kampen. Først i ekstraomgangene tok de ledelsen for første gang, men Frankrike hadde de kaldeste hodene til slutt. Foto   REUTERS/Yves Herman (SWEDEN  - Tags: SPORT HANDBALL)
BITTERT FINALETAP: Lars Christiansen og Mikkel Hansen depper etter å ha tapt et 70 minutters langt håndballdrama, der Danmark kjempet med ryggen mot veggen i nesten kampen. Først i ekstraomgangene tok de ledelsen for første gang, men Frankrike hadde de kaldeste hodene til slutt. Foto REUTERS/Yves Herman (SWEDEN - Tags: SPORT HANDBALL) Vis mer

Danmarks drøm knust etter vilt finaledrama

Truet verdensmester Frankrike i 70 minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frankrike - Danmark 37-35 (15-12, 31-31 e.o)

(Dagbladet): Før VM hevdet Danmarks landslagstrener Ulrik Wilbek at mannskapet hans ikke var godt nok for medalje.

De dystre spådommene er blitt gjort til skamme, for ikke bare spilte danskene seg til finale mot regjerende OL-, EM- og VM-vinner Frankrike.

De greide nesten å senke de franske gullgrossistene også.

Men i en thriller av en finale, hvor det måtte spilles ekstraomganger for å få en avgjørelse, hadde Frankrike de kaldeste hodene da presset var som størst og vant 37-35.

- Det er surt når vi er så nære. Men vi er rammet av uhell, med Kasper Søndergaards skade etter bare fem minutter. Uansett er det et stort comeback av guttene. Jeg kan være fornøyd med sølv. Men akkurat nå er det veldig tungt, sier Wilbek ifølge Ekstra Bladet.

Danskene kjempet med ryggen mot veggen i nesten hele finalen. Først tre og et halvt minutt ut i første ekstraomgang tok de ledelsen for aller første gang, da Michael V. Knudsen satte inn 33-32.

Mange trodde nok da at danskene ville vippe kampen i sitt favør.

Men Frankrike lot seg ikke stresse av kalddusjen.

Toppscorer Nikola Karabatic svarte umiddelbart til 33-33 med sin tiende scoring for kvelden. Lagene fulgte hverandre også til 34-34, men anført av kaptein Jerome Fernandez skaffet franskmennene seg et pusterom med to måls forsprang.

<strong>GULLGROSSISTER:</strong> Selv om disse gutta er seiersvante, er de ikke blitt blaserte. Det var heftige franske jubelscener etter seieren i ekstraomgangene. Foto:  AFP PHOTO / FRANCK FIFE
GULLGROSSISTER: Selv om disse gutta er seiersvante, er de ikke blitt blaserte. Det var heftige franske jubelscener etter seieren i ekstraomgangene. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

Danskene nektet fortsatt å gi opp, og da Mikkel Hansen kontret inn 35-36 med snaue 20 sekunder igjen å spille levde håpet igjen.

Frankrike var for rutinerte og for gode til å fomle bort ballen i det siste angripet, i motsetning til hva danskenes Bo Spillerberg gjorde da han sløvt kastet ballen ut over sidelinja to minutter før slutt. Og tre sekunder før slutt trygget de seieren gjennom å sette inn 37-35.

De danske comebackkongene var omsider slått.

For det var ikke få ganger i løpet av de første 60 minuttene man trodde Frankrike skulle stikke av.

Ikke minst i sluttminuttene av ordinær spilletid, på stillingen 29-29 og med 180 sekunder igjen av kampen.

Frankrike fikk straffe, Bo Spillerberg ble utvist og fra sjumeteren gikk storfavorittene opp i ny ledelse. Danskene scoret ikke i det påfølgende angrepet, og bare en feberredning fra keeper Niklas Landin Jacobsen hindret franskmennene i å punktere kampen.

I stedet kunne Lasse Boesen utlikne for Danmark i undertall, før Karabatic fikk Frankrike tilbake i førersetet.

Wilbek tok timeout med 27 sekunder igjen å spille og tok ut keeperen for å få inn en ekstra utespiller. Med fem sekunder igjen fikk Frankrike en mann utvist, og danskene hadde en gyllen mulighet til å redde ekstraomganger.

Presset på mannen som skulle avslutte var imidlertid enormt, og Spillerberg viste imponerende psyke da han banket inn 31-31 fra distanse.

Men samme mann gjorde altså en kostbar teknisk feil i ekstraomgangene, det samme gjorde Lasse Boesen, og slikt blir man nådeløst straffet for av verdens beste håndballag.

<strong>TOK ANSVAR:</strong> Kaptein Jerome Fernandez scoret to mål i siste ekstraomgang. Foto: REUTERS/Yves Herman
TOK ANSVAR: Kaptein Jerome Fernandez scoret to mål i siste ekstraomgang. Foto: REUTERS/Yves Herman Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer