Danmarks drøm knust etter vilt finaledrama

Truet verdensmester Frankrike i 70 minutter.

BITTERT FINALETAP: Lars Christiansen og Mikkel Hansen depper etter å ha tapt et 70 minutters langt håndballdrama, der Danmark kjempet med ryggen mot veggen i nesten kampen. Først i ekstraomgangene tok de ledelsen for første gang, men Frankrike hadde de kaldeste hodene til slutt. Foto   REUTERS/Yves Herman (SWEDEN  - Tags: SPORT HANDBALL)
BITTERT FINALETAP: Lars Christiansen og Mikkel Hansen depper etter å ha tapt et 70 minutters langt håndballdrama, der Danmark kjempet med ryggen mot veggen i nesten kampen. Først i ekstraomgangene tok de ledelsen for første gang, men Frankrike hadde de kaldeste hodene til slutt. Foto REUTERS/Yves Herman (SWEDEN - Tags: SPORT HANDBALL) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frankrike - Danmark 37-35 (15-12, 31-31 e.o)

(Dagbladet): Før VM hevdet Danmarks landslagstrener Ulrik Wilbek at mannskapet hans ikke var godt nok for medalje.

De dystre spådommene er blitt gjort til skamme, for ikke bare spilte danskene seg til finale mot regjerende OL-, EM- og VM-vinner Frankrike.

De greide nesten å senke de franske gullgrossistene også.

Men i en thriller av en finale, hvor det måtte spilles ekstraomganger for å få en avgjørelse, hadde Frankrike de kaldeste hodene da presset var som størst og vant 37-35.

- Det er surt når vi er så nære. Men vi er rammet av uhell, med Kasper Søndergaards skade etter bare fem minutter. Uansett er det et stort comeback av guttene. Jeg kan være fornøyd med sølv. Men akkurat nå er det veldig tungt, sier Wilbek ifølge Ekstra Bladet.

Danskene kjempet med ryggen mot veggen i nesten hele finalen. Først tre og et halvt minutt ut i første ekstraomgang tok de ledelsen for aller første gang, da Michael V. Knudsen satte inn 33-32.

Mange trodde nok da at danskene ville vippe kampen i sitt favør.

Men Frankrike lot seg ikke stresse av kalddusjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer