MÅ I PLAYOFF: Danmark klarte ikke å bli blant de to beste i gruppa. Foto: EPA/Claus Bech/NTB Scanpix
MÅ I PLAYOFF: Danmark klarte ikke å bli blant de to beste i gruppa. Foto: EPA/Claus Bech/NTB Scanpix Vis mer

Danmarks håp om EM-billett lagt i grus. Nå kan de møte Norge i playoff

Albania til EM etter seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Norges håp om å bli beste gruppetreer i EM-kvalifiseringen forsvant i dag da Romania gjorde jobben mot Færøyene i kveld (3-0-seier).

Det betyr at det blir playoff på de norske landslagsgutta dersom det ikke blir seier mot Italia, samtidig som Kroatia slår Malta.

I playoff risikerer Norge å møte Danmark, som ble nummer tre i sin gruppe. Det ble klart da Albania slo Armenia tidligere i kveld, og gikk forbi Danmark på tabellen.

- Danmark er ikke det verste vi kan få dersom Norge kommer til playoff, mener tidligere Molde-trener Tor Ole Skullerud i MAX-studio.

Seeding Fire av de åtte lagene blir seedet, og vil møte de fire lagene som ikke blir det. Det er UEFA-koeffisienten som bestemmer hvilke lag som blir seedet i playoffen. Det endelige resultatet får vi først på tirsdag da samtlige gruppespillkamper er over.

Det mest realistiske per nå er at Norge blir useedet. Samtidig er det uvisst om Danmark på sin side blir seedet. Da må i så fall Slovakia og Tyrkia - sammen med Norge, bli nummer tre i sine respektive grupper.

Grei seier Albania hadde små problemer med å slå et tannløst Armenia i kveld. Allerede etter ni minutter lå den første ballen i nettet til hjemmelaget. Før pause økte albanerne til 2-0 etter rotete forsvarsspill.

Kvarterer før slutt slo Albania inn den siste spikeren i kista til Danmark da de la på til 3-0. Det betyr at Albania er videre til EM.

«Dansk EM-billett forsvinner i Armenia», skriver danske Ekstra Bladet.

Og det var nok nettopp den forsmedelige uavgjortkampen borte mot Armenia som sannsynligvis kostet Danmark en EM-billett i utgangspunktet. Da ble det danske spillet karakterisert som «pinlig» og «skrekkelig» av danske aviser.

Disse landene er klare for fotball-EM 2016:

* Frankrike (vertsnasjon)

* England

* Tsjekkia

* Island

* Østerrike

* Nord-Irland

* Portugal

* Spania

* Sveits

* Italia

* Belgia

* Wales

* Albania

* Romania EM-sluttspillet spilles i Frankrike neste sommer.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer