STORSPILTE: Niklas Landin var strålende i det danske målet da Danmark .
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STORSPILTE: Niklas Landin var strålende i det danske målet da Danmark . Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Håndball: Norge tapte for Danmark

Danmarks keeperstjerne frusterte Sagosen og Norge med superspill: - Ypperste verdensklasse

Niklas Landin var suveren da Danmark slo Norge 24-19 i København.

  • Danmark - Norge 24-19 (12-9)

(Dagbladet): I den første kampen i Golden League møtte Norge knallhard motstand i de regjerende olympiske mesterne fra Danmark.

For Norge fikk det tøft i Brøndbyhallen i København. Danskene spilte godt begge veier og tok en komfortabel seier 24-19 i den første kampen i firenasjonersturneringen.

Niklas Landin var Norges store banemann, gang på gang var Kiel-keeperen på plass og reddet norske avslutninger. Med sju minutter igjen av kampen hadde Landin reddet 17 av 34 norske avslutninger.

Landin ga seg ikke der og endte med en redningsprosent på nesten femti prosent.

- Det han har vist fram her i dag er ypperste verdensklasse, konstaterte TV2-kommentator Harald Bredeli.

Stjernene slet

Kent Robin Tønnesen var toneangivende for Norge innledningsvis og satte Norges tre av Norges fire første scoringer.

De to lagenes største stjerner, lagkameratene Sander Sagosen og Mikkel Hansen i PSG, slet i starten av kampen. Begge bommet på flere skudd og var tydelig hovedfokuset til motstanderlagets forsvar. Sagosen traff med bare to av sine ni skudd i den første omgangen, mens Mikkel Hansen traff på tre av åtte.

I stedet var det keeperne som storspilte i den første omgangen. Begge vartet opp med flere fantastiske redninger, danske Niklas Landin da han strakk foten helt opp til tverliggeren og reddet fra Christian O'Sullivan. Torbjørn Bergerud ville ikke være dårligere og reddet to strake kontringer fra de danske drengene.

Lagene fulgte hverandre som skygger fram til 6-6, men danskene dro litt i fra mot slutten av den første omgangen og til pause var stilingen var 12-9 til danskene.

Slet offensivt

I starten av den andre omgangen fortsatte danskene å holde tempoet. Anført av Michael Damgaard og Mads Mensah Larsen økte danskene ledelsen til fem mål på 17-12.

I et forsøk på å komme tilbake i kampen gikk Norge til seks mann i angrep. Heller ikke det hjalp for det norske laget som slet i etablert angrep.

- Vi er litt stressa når vi ligger under med fire. Jeg synes ikke vi klarer å holde oss til det kollektive angrepsspillet. Det blir altfor mye en mot en og individuelt, sa TV2s ekspertkommentator Bent Svele halvveis i den andre omgangen.

Danskene hadde god kontroll i den andre omgangen, slapp aldri Norge nærmere enn fire mål og kontrollerte inn til seier mot de norske sølvguttene fra VM.

Etter tolv minutter av den andre omgangen fikk Sagosen seg en trykk da danskenes Rene Toft traff trønderen i øyet med den ene hånda, men det norske stjerneskuddet var raskt tilbake på banen. Det var ikke 22-åringens kamp som slet med avslutningene sine, hadde flere balltap og fikk to utvisninger.

Norge møter regjerende verdensmester Frankrike lørdag og Polen søndag i de ti andre kampene i Golden League. Turneringen er det første steget i oppkjøringen til EM i Kroatia i februar.