IKKE FORNØYD: Danmarks landslagssjef, Morten Olsen.Foto: AFP / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Danmarks landslagssjef, Morten Olsen.Foto: AFP / FRANCK FIFE / NTB ScanpixVis mer

Danmarks landslagssjef savner respekt hos toppklubbene

Får ikke spillere på landslagssamling.

Det danske herrelandslaget i fotball kan komme til å stille et svært reservepreget lag i den kommende privatlandskampen mot Montenegro.

Årsaken er at kampen neste mandag spilles dagen etter avslutningsrunden i den danske Superligaen. Landslagssjefen Morten Olsen hadde håpet at klubber som Midtjylland ville frigi sine landslagsspillere tidlig, all den tid serieavslutningen betyr lite for laget. Midtjylland er for lengst ligamester.

Så langt har imidlertid ikke en eneste superligaspiller dukket opp i landslagsleiren i Helsingør. Morten Olsen forbereder seg nå på å mønstre et helt annet lag enn han hadde planlagt. Trolig må han hente inn flere spillere fra U21-troppen.

- Jeg kan selvfølgelig stille lag, men det går ut over U21-landslaget. Vi har ikke andre, sier han.

Mens Danmark møter Montenegro kommende mandag, skal landets U21-landslag ut i kamp mot Sverige tre dager senere. Den kampen er en del av forberedelsene til sommerens EM-sluttspill.

Olsen er åpenbart oppgitt på klubbene som holder sine spillere tilbake.

- Vi prøver å få til de beste forberedelsene vi kan få. Det er jobben min. Om jeg så blir upopulær i enkelte kretser, interesserer meg ikke, sier han.

- Det eneste jeg kan si, er at man skal jobbe med respekt for hverandre. Vi på A-landslaget har alltid spart klubbspillere, dersom klubbene har vært involvert i Europa i desember, tilføyer landslagssjefen.

Han påpeker videre at de hjemlige spillerne heller ikke har blitt tatt ut til landslagets vinterleir - dersom klubblaget har spilt seg videre i en av europacupene.

(NTB)