Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Danmarks landslagssjef vil fjerne håndball fra OL-programmet

- Det er ingen pauser. 

VIL KUTTE UT DETTE: Her slipper Frankrikes Daniel Narcisse ballen i OL-finalen mot Danmark i Rio. Nå vil den danske landslagssjefen kutte håndball fra OL-programmet. Foto: AFP / JAVIER SORIANO/ NTB Scanpix
VIL KUTTE UT DETTE: Her slipper Frankrikes Daniel Narcisse ballen i OL-finalen mot Danmark i Rio. Nå vil den danske landslagssjefen kutte håndball fra OL-programmet. Foto: AFP / JAVIER SORIANO/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danmarks herrelandslagssjef i håndball mener stor kampbelastning gjør det nødvendig å vurdere å trekke håndball ut av OL-programmet.

Nikolaj Jacobsen er dansk landslagssjef og trener samtidig den tyske storklubben Rhein-Neckar Löwen. Han mener det blir vanskeligere og vanskeligere å hente gode spillere til den fysisk tøffe tyske bundesligaen – som følge av totalbelastningen spillerne står overfor.

Jacobsen mener håndballens største stjerner bevist søker seg til andre ligaer for å oppnå redusert belastning.

- Det er ille at de dyktigste spillerne ikke vil spille i verdens beste liga, for akkurat det er bundesligaen med god margin. Det er samtidig ingen pauser. Derfor kan det være at man skulle droppe håndball i OL, sier landslagssjefen til Ekstra Bladet.

Han mener sommerolympiaden er det mest naturlige stedet å kutte.

- Det ødelegger for mye. Selv synes jeg det hadde vært synd, men jeg er absolutt ikke tilhenger av å skjære ned på EM eller VM, sier Jacobsen.

Hvert år spilles det EM eller VM i januar. Den danske håndballprofilen mener den ordningen er helt nødvendig for å bevare håndballens interesse.

Jacobsen peker på at det tøffe kampprogrammet i Tyskland fører til at flere stjerner velger å gå til andre store klubber som makedonske Skopje, polske Kielce, franske Paris Saint-Germain eller spanske Barcelona.

De fem nevnte klubbene har begrenset motstand i den hjemlige ligaene, og kan koste på seg å spare enkelte spillere i perioder.

(NTB)