Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åge Hareide sammenlikner Magnus Wolff Eikrem med Christian Eriksen

Danmarks landslagstrener hadde tatt ut Eliteseriens beste spiller

At Lars Lagerbäck synes Eliteserien stinker er hans subjektive mening. Men det er tjenesteforsømmelse om han ikke bruker litt tid på Magnus Wolff Eikrem.

MOLDE  20190512.
Eliteserien fotball 2019: Molde - Mjøndalen (1-0). Moldes Magnus Wolff Eikrem gir instrukser i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Mjøndalen på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MOLDE 20190512. Eliteserien fotball 2019: Molde - Mjøndalen (1-0). Moldes Magnus Wolff Eikrem gir instrukser i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Mjøndalen på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Bodø/Glimt-Odd 3-0 (1-0)
  • Molde-Brann 1–1 (0–0)

NÅR DET BESTE laget brenner den ene sjansen etter den andre, og trenger to straffespark for å score ett mål, vil det alltid være i fare. Derfor sleit Molde hjemme mot Brann. Når Ruben Yttergård Jenssen i tillegg gir Brann 1–0 med høyrebeinet er marginene imot knapt til å tro..

Da er det ikke nok å være best.

Minimal effektivitet gir minimalt med poeng.

MEN MOLDE TRENGER ikke bekymre seg veldig. Hadde Brann dominert dem hjemme hadde Erling Moe fått mye å tenke på. Slik det ble handlet det mest om Brann-keeper Håkon Opdals fantastiske keeperspill, og Branns evner til å ta seg sammen og løfte seg etter en tung førsteomgang. For kvelder som denne på Aker Stadion vil en frontrunner alltid oppleve.

Det er ikke lett å vinne et seriemesterskap.

Det skal ikke være det heller.

SE TV: Samúel Kari Fridjónsson leverte et vakkert mål da Viking besøkte Mjøndalen. Video: Fotball Media Vis mer

FOR NOEN UKER siden, uten sammenlikning for øvrig, fortalte Åge Hareide om hvor viktig det er å ha spillere som Christian Eriksen (Tottenham/Danmark) og Magnus Wolff Eikrem (Molde) i et fotballag.

Etter å ha fulgt Eriksen lenge, og Eikrem siden Molde-returen i fjor, skjønner jeg hva han mener.

– Alle lag trenger en outstanding spiller for å lykkes optimalt, sa Danmarks landslagstrener. – Vi har Christian Eriksen. Og hjemme i Norge har Molde Magnus Wolff Eikrem.

– I mine øyne er han Eliteseriens beste spiller.

DET ER IKKE mulig å være uenig i det. Magnus Wolff Eikrem er i særklasse Eliteseriens beste spiller. Han ser, han styrer, han beveger seg fritt over store områder, han setter opp kamerater og han avslutter.

Ingen andre nordmenn i Norge har Magnus Wolff Eikrems ferdighetsregister.

JEG SKAL IKKE påstå at landslagstrener Lars Lagerbäck ikke er enig i det. At Magnus Wolff Eikrem er Eliteseriens beste spiller. Fra Lagerbäcks ståsted synes utgangspunktet å være at best i Norge ikke er godt nok internasjonalt. Men suverent best i Norge bør snart gi Magnus Wolff Eikrem en fortjent sjanse til å bli vurdert inn i en ikke altfor god norsk landslagstropp.

Jeg trenger ikke å nevne navn en gang.

Slik Molde-spilleren har sett ut så langt i 2019 er det vanskelig å se hvilke landslagsspillere som er bedre.

SÅ RØDT: Tromsdalens Håvard Lysvoll kan trolig vente seg flere kampers karantene etter denne hendelsen. Video: Fotball Media. Vis mer

BRANN SPILTE PÅ prosentene, lå med fem mann i det bakerste leddet og slo i en times tid stort sett langt på to spisser som skulle søke bakrom så ofte som mulig. Det er fair det. Det er mange måter å ta poeng på. Men Lars Arne Nilsens ærlige tilnærming, selv om Brann skal ha for innsats, tæl og vilje til å oppføre seg som en lydig enhet, fikk en innledningsvis til å tenke på Daouda Bambas oppsiktsvekkende intervju med Eurosport før helga.

Der ivorianeren, blant annet, beskylder Brann-trener Nilsen for å bedrive en slags anti-fotball-hjernevask med tanke på spillestil og risiko.

For den utblåsingen ble Bamba straffet med hjemmesitting i Bergen da Brann dro til Molde.

Poenget Brann vant gjør ikke saken hans bedre.

Ei heller måten de til slutt vant det på.

Det er alt Lars Arne Nilsen trenger for å vinne diskusjonen.

SE TV: Dette innlegget fant Håkon Evjen som satte 1-0 til Bodø/Glimt, men etterpå spør alle seg: Er ballen egentlig ute? Video: Eurosport Vis mer

I SKYGGEN AV Moldes serieledelse, for ikke å snakke om i skyggen av Odds hengekamper og uttalte målsettinger om seriegull i enden av sesongen, er Bodø/Glimt egentlig sesongens lag så langt. I Bodø har man også to kamper mindre spilt enn Molde.

Det har bare ikke vært et like stort tema.

I FJOR HANDLET Bodø/Glimt-sesongen om å unngå nedrykk til langt inn i november. 13 runder inn i 2019 spiller Kjetil Knutsens lag fotball til medaljer. Og det var ikke et Odd på en dårlig dag som tapte i Bodø, Dag-Eilev Fagermos lag var helt OK, i perioder veldig gode også, spesielt før pause.

Men Bodø/Glimt var bedre.

Veldig mye bedre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!