GÅR AV: Danskenes landslagssjef Morten Olsen avslørte på tirsdagens pressekonferanse at han går av etter EM i Frankrike i 2016. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
GÅR AV: Danskenes landslagssjef Morten Olsen avslørte på tirsdagens pressekonferanse at han går av etter EM i Frankrike i 2016. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Danmarks Morten Olsen trekker seg etter EM i 2016

- En stor ære å ha denne jobben.

Danskenes landslagssjef Morten Olsen avslørte på tirsdagens pressekonferanse at han går av etter EM i Frankrike i 2016.

- Jeg har benyttet vinteren til å tenke over mitt eget liv, og da også fotballivet. Det handler om å gjøre opp status, og om hva man skal gjøre etter 19 år som fotballspiller i rødhvite farger og 16 år som trener. Det er en emosjonell beslutning å ta. Det er ikke en jobb, men mer en livsstil. Det er en stor ære å ha denne jobben. Jeg har brent for det, sa Olsen.

Først ble det sagt at han skulle gå av 1. juli 2016, men senere ble det presisert at han går av etter EM om Danmark kommer seg dit.

Lojal 65-åringen har hatt jobben som landslagstrener siden han tok over i 2000.

- Jeg har vært lojal overfor DBU, men det har ikke vært vanskelig. Jeg har vært i jobben jeg ønsket å være i, sa han.

Beskjeden kom i forkant av landslagsuttaket til treningskampene mot USA og Frankrike.

I forbindelse med den pågående konflikten mellom det danske fotballforbundet og spillerne, var det også knyttet spenning til om Olsen kom til å ta ut de presumptivt beste spillerne.

Lot konflikten være Ikke overraskende lot han konflikt være konflikt, og valgte de beste spillerne. Olsen har tidligere gitt uttrykk for sin frustrasjon over situasjonen som dreier seg om vilkårene for spillerne på landslagene.

- Som du vet, verken vil eller kan jeg blande meg inn i saken. Vi skal fortsette å forberede oss til kampene mot USA og Frankrike med de beste spillerne. Fornuften må seire, og det har jeg sagt før, har han tidligere uttalt.

Mens Olsen satt i Brøndby og fortalte navnene i troppen, var DBU og spillerne et annet sted i København-området.

(NTB)