STREIK: Pernille Harder og danskene er i krig med eget forbund.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STREIK: Pernille Harder og danskene er i krig med eget forbund. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Kvinnelandslaget i fotball:

Danmarks sølvjenter nekter å trene

Streiker.

Danmarks kvinnelandslag i fotball nekter å stille på mandagens planlagte landslagstrening som følge av den pågående konflikten rundt spillernes landslagsavtale.

Kvinnelandslaget skulle møttes til samling mandag, konflikten med Danmarks Fotballforbund (DBU) får nå konkrete konsekvenser for planene, melder DR.

Det er spillerne på Danmarks kvinnelandslag samt U21-landslaget for menn som i øyeblikket står uten landslagsavtale. Til grunn for konflikten ligger uenighet om penger.

Spillerforeningen, som representerer spillerne både to lagene, krever at spillerne skal betraktes som arbeidstakere når de er på landslagsoppdrag for DBU. Det nekter forbundet å godta og har fått støtte både fra Danmarks idrettsforbund (DIF) og Team Danmark, som tilsvarer Olympiatoppen i Norge.

Konflikten har pågått en tid, og spillerne på kvinnelandslaget har gjort det klart at de ikke stiller på treningsleir mandag om konflikten ikke er løst.

Søndag møttes partene i konflikten for å gjenoppta forhandlingene, men heller ikke samtalene førte fram.

Den tidligere avtalen for kvinnelandslaget og U21-landslaget løp ut tirsdag.

De danske fotballjentene ble publikumsyndlinger på sin vei mot sommerens EM-sølv. Kommende fredag skal laget etter planen spille privatlandskamp mot Nederland. I neste uke venter så Ungarn i VM-kvalifiseringen. Begge disse kampene er nå i fare.

Da landslaget for menn fikk en ny avtale i 2015, var det etter langvarig krangel og trusler om streik.

(NTB)