Danmarks verste på ni år

De regjerende mesterne er slått ut av Champions League.

SCORET 14: Grit Jurack scoret 14, men Viborg klarte ikke vinne med nok mål og er ute av Champions League. Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS
SCORET 14: Grit Jurack scoret 14, men Viborg klarte ikke vinne med nok mål og er ute av Champions League. Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERSVis mer

(Dagbladet): Viborg - Dinamo Volgograd 36-29.

De to siste sesongene har Viborg vunnet Champions League. Nå er de slått ut, etter seks gruppespillskamper.

Også Randers er ute, noe som betyr at dette er den verste Champions League-sesongen for danskene siden høsten 2001 - da GOG og Viborg forsvant ut av gruppespillet.

Marit Malm Frafjord og lagvenninnene snudde kampen i ettermiddag, men seieren ble ikke stor nok mot russiske Dinamo Volgograd.

Seks av sju pokaler Dette er surt for danskene å svelge, drøyt to uker før EM på hjemmebane (og i Norge). De siste åra har de dominert stort i mesterligaen. Seks av de sju siste pokalene har endt i danske premieskap. Tre til Viborg og tre til Slagelse.

- Det vil absolutt være ei ripe i lakken og vi ikke går videre, det tror jeg ikke folk her hadde regnet med. Men vi har vært maks uheldige denne sesongen, med skader og sånn. I en av seriekampene var vi bare ti spillere, sa Malm Frafjord til Dagbladet i går.

Før denne sesongen mistet Viborg stjerner som Katrine Lunde Haraldsen, Kristine Lunde-Borgersen og Bojana Popovic. Spesielt Lunde Haraldsen har de slitt med å erstatte.

- Vi har scoret en del, men har vel sluppet inn over 30 i hver Champions League-kamp, forklarer Malm Frafjord.

Måtte vinne med minst åtte I forkant av kampen var hele byen preget av det som sto på spill. For å være sikret at publikum ble lagets åttende spiller kom alle 8-åringer gratis inn. Alle som er født den 8. i en måned og alle som bor i et hus som har nummer 8 likeså.

Men åttemålsseier hadde bare vært nok om Viborg selv hadde oppnådd 42 mål. Derfor var ni mer sannsynlig - noe som ble for tøft.

Det så helsvart ut til pause, da danskene lå under med tre. Etter hvilen rykket derimot Viborg fra, anført av Grit Jurack som scoret hele 14 ganger.

Sju mål (36-29) er derimot to for lite for Viborg-jentene, som likevel fikk stående applaus fra hjemmefansen da de gikk skuffet i garderoben etter kampen.

ET HALVT ÅR SIDEN: Det er bare et halvt år siden Viborg vant Champions League. Nå er de slått ut. Foto: VADIM GHIRDA/AP
ET HALVT ÅR SIDEN: Det er bare et halvt år siden Viborg vant Champions League. Nå er de slått ut. Foto: VADIM GHIRDA/AP Vis mer