Dannet og begeistret

TRONDHEIM (Dagbladet): Azar Karadas jublet som en guttunge over sitt første seriegull. For tittelgrossistene Bent Skammelsrud og Roar Strand ble det rolig gullfeiring sammen med familien.

Det var ikke det at de ikke var glade over å ha tatt gull. Bare at Nils Arne Eggen la ned veto mot enhver form for markering av gullet i går. Derfor feiret gutta spredt, og hver for seg. Unggutten Azar Karadas unnet seg en god middag på restaurant sammen med venner fra Bergen og Nordfjordeid, og jublet mest av alle foran storskjermen på Lerkendal da Stabæk satte inn det fjerde og avgjørende målet mot Molde

- Sinnssykt herlig, strålte Karadas.

- Jeg vet ikke om dette har gått opp for meg ennå. Det er klart at dette er en guttedrøm som har gått i oppfyllelse. Da jeg kom til RBK, håpte jeg jo på å oppleve noe slikt, sier Azar til Dagbladet.

Vannmann

Nordfjordingen lot ikke være å kødde med alkoholforbudet som Eggen hadde satt ned. Da gullet var klart i firetida, konkluderte Karadas med dette:

- Vi kan jo ikke drikke seinere enn 48 timer før kamp. Men kampen begynner jo ikke før 20.45 på tirsdag, så da har jeg jo fortsatt noen timer å bøtte inn på.

- Nei, det blir nok heller Olden, Imsdal eller rett og slett trøndersk springvann på meg i kveld.

At det skulle bli gull lå liksom i lufta hele formiddagen på Lerkendal i går.

Lek og latter

Treningen ble gjennomført med lek og latter og en Nils Arne Eggen i storform. Og da videoanalysen av Ajax ble avbrutt til fordel for kampen mellom Stabæk og Molde, var resten bare en formalitet. Bent Skammelsrud tok seg ikke bryet med å se andre omgang av Stabæk-kampen. Han hadde pappahelg, og var mest opptatt av at datteren Andrine (snart 6) skulle få seg noe å spise. Men Skammelsrud var oppriktig glad da Dagbladet snakket med ham etter at det hele var avgjort.

Hadde gitt opp

- Spontangleden er jo ikke der når vi vinner på denne måten, men vi vet jo alle hvor viktig dette er. Hva det betyr for klubben, sier Bent, som tilbrakte halve kvelden i bilen på vei til lottobygda Verdalen for å levere datteren tilbake til moren.

- Blir det ikke en liten pinne før du legger deg, da?

- Feste får vi god tid til seinere. Men kanskje sender jeg ut et lite nabovarsel, og tar en liten en sammen med noen av dem, ler Skammels.Midtbaneveteranen var nemlig sikker på at han aldri skulle få sitt ellevte strake gull.

- Da vi tapte for Viking hjemme og var ti poeng bak, sa jeg til meg selv «Bent, i år så blir du ikke seriemester», forteller han.

- Vi har aldri ligget så langt bak som i år, derfor føles det nesten befriende å greie det. Å ligge på toppen og slippe å ha kniven på strupen i hver kamp, er mye enklere enn hele tida å ha noe tape. Det gjør prestasjonen vår enda større.

Nå reiser tankene seg om dette blir Skammelsruds aller siste gull. Kontrakten hans går ut i høst, og framtida er uklar.

- Gir jeg meg nå, så gir jeg meg definitivt på toppen. Men det er ikke bare opp til meg. Vi får en ny trener til neste år, og flere av lagkameratene mine har sagt at de gjerne vil ha meg med videre. Mange ting kan avgjøre om jeg får motivasjon til å fortsette.

- Så er det vel rett og slett vanskelig å bestemme seg for å slutte?

- Klart det, særlig når det ikke er en direkte årsak til at jeg må det, skade eller liknende. Så lenge kroppen føles lett og fin, blir det ekstra vanskelig. Men det kan være lurt å gi seg likevel, sier Bent.

Roar Strand tok det også piano. Han fikk sitt tiende strake gull, det ellevte totalt, i går. Men heller ikke han gadd å se hele kampen mellom Molde og Stabæk. Han tok det hjemme med familien. I går kveld tok han med seg kona Hege og et vennepar for å feire.

Tidenes fest

- Det er klart det var litt spennende å se avslutningen på TV, men den store jubelen blir det ikke, sier Strand.

Han hadde brus i glasset da Dagbladet var innom gullmiddagen.

- Det blir rolig i kveld, men vi skal nok se å ta igjen senere, he, he.

- Så det blir tidenes fest seinere i høst?

- Det kan godt hende det, ja, smiler Strand.

HELT SINNSSYKT: - Sinnssykt herlig, sa Azar Karadas og jublet mest av alle foran storskjermen på Lerkendal.
ROLIG MIDDAG: Roar Strand og fruen Hege feiret gullet med venneparet Roy Jørgensen og Gunn Hilde Palin. Roar drakk brus, mens Hege unnet seg en øl på vegne av familien.