Danse-Michelle (19) får 30 Facebook-meldinger om dagen

Pepres av friere etter oppvarmingsvideoen.

(Dagbladet): Et halvt år etter at en ukjent YouTube-bruker lastet opp en video av Michelle Jennekes oppvarmingsdans under junior-VM i Barcelona, overøses 19-åringen fortsatt av internetts oppmerksomhet.

Videoen av den australske jentas oppvarming har snart nådd 20 millioner visninger, hun inviteres til tv-show verden over og «opptredenen» har gitt lukrative sponsorkontrakter til tross for beskjedne sportslige resultater.

I tillegg kommer den mer direkte sorten oppmerksomheten - de over 30 Facebook-meldingene hun i sommer mottok daglig fra friere på Facebook.

- Jeg takker bare høflig nei til de tilbudene, sier Michelle Jenneke til Mashable.

- La oss være ærlige, jeg kommer aldri til å gå ut med noen jeg aldri har møtt før, som sender meg ting på Facebook, sier 19-åringen.

Føles ikke ekte
Jenneke valgte i september å reise på et tre måneder langt opphold i Tanzania for å jobbe på et barnehjem, men drømmen om å representere Australia i store mesterskap er ikke lagt død - helst i OL.

Samtidig sliter hun med å forstå all oppmerksomheten hun har fått.

- Ærlig talt så er det ikke noe jeg kan ta inn over meg, sier Jenneke om YouTube-visningene.

- Folk kaster ut alle disse store tallene, og jeg tenker «Så kult», men jeg tror ikke jeg helt har skjønt hvor mye det er. Det er ikke ekte for meg, sier hun.

Rihanna
Men hun synes ikke det er ubehagelig at så mange har kost seg med å se henne danse i sakte film.

- Det er tross alt bare et opptak fra et løp, så jeg er ikke irritert i det hele tatt. Jeg synes bare det er veldig morsomt. Jeg er ganske lett til sinns og tar ikke så tungt på ting, sier Jenneke.

Hun avslører også at det er Rihannas «We Found Love» hun faktisk danser til i den mye omtalte videoen.