Danser mot VM-finale

Brasil lekte seg til seier over VM-debutant Kina. - Vi gjør oss klare til å bli verdensmestere, advarer Roberto Carlos.

Bookmakerne er enige med Carlos og holder nå laget som VM-favoritt. Den verdensberømte venstrebacken startet ballet mot Kina med det patenterte varemerket sitt: Knallhardt frispark rett i mål fra over 20 meter. Da hadde kvarteret gått. Deretter fikk vi se et mye mer tent og samspilt Brasil enn i skandalekampen mot Tyrkia. Til pause ledet den firedobbelte verdensmesteren 3-0, mens Ronaldo scoret etter hvilen.

- Denne seieren øker moralen og selvtilliten i laget, sier Ronaldo. Roberto Carlos mener at seieren viste at de tar alle på alvor - og det er egenskapen som skal til for å vinne VM.

- Vi gjør oss klare til å bli verdensmestere, sier han.

De tre R-ene

Det som bør skremme vannet av alle motstanderne i Korea/Japan er angrepstrioen til Brasil. De tre R-ene Ronaldo, Rivaldo og Ronaldinho tegnet seg alle på scoringslista. Det viser at de ikke er avhengige av én spiller på topp. Dessuten spilte Juninho og Cafu en strålende kamp, og var arkitektene bak det meste av brassenes angrep.

De gule ser ut til å ha funnet tonen på banen. De lekte seg, fintet og smilte. Og de satser i overkant modig framover på banen med to veldig offensive sidebacker. Det blir spennende og morsomt å se på, men fører også til store rom for mer kvalifiserte motstandere enn Kina.

Favoritter

Mens de andre favorittlagene som Italia, Argentina og ikke minst Frankrike sliter i gruppespillet, har Brasil fått opp trykket i dampkokeren. Selv om Kina kanskje ikke er noen god målestokk på hvor gode Brasil egentlig er, har i hvert fall bookmakere gjort laget til hovedfavoritt til VM-pokalen.

- Mange lag som er favoritter har tapt. Derfor må vi forberede oss og aldri gi motstanderne en mulighet. Du kan ikke vinne på navnet alene enten, du spiller for Brasil, Italia eller Argentina. Vi må vise noe på banen, sier Rivaldo til nyhetsbyrået AP.

DEN NYE FAVORITTEN: Brasils Roberto Carlos (t.v.) jubler sammen med lagkamerat Juninho etter frisparkmålet i førsteomgang.