- Danser på grava til likene

Neymars festival vekker oppsikt i Brasil. Superstjerna får slakt.

FÅR GJENNOMGÅ: Neymar. Foto: NTB
FÅR GJENNOMGÅ: Neymar. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Neymar er under hardt vær i hjemlandet Brasil. Bakgrunnen er at flere hevder at 28-åringen, som er skadet, arrangerer en stor fest med flere hundre deltakere i hjemlandet.

Festen skal ta sted utenfor den brasilianske storby Rio de Janeiro - i området Mangaratiba.

FEST? Det er i dette området Neymar får kjeft for å arrangere en fest. Foto: NTB
FEST? Det er i dette området Neymar får kjeft for å arrangere en fest. Foto: NTB Vis mer

The Guardian siterer brasilianske medier på at «Neymarpalooza» skal vare i fem dager og at det i realiteten er et raveparty.

Samtidig som Neymar og personer rundt ham angivelig er opptatt av fest, kjempes det en desperat kamp mot coronaviruset i Brasil. Landet er blant de hardest rammede av pandemien. Over sju av landets 210 millioner innbyggere er smittet, og 191 000 mennesker har mistet livet.

At Neymar likevel arrangerer festen gjør at han får krass kritikk. Den kjente brasilianske journalisten Juca Kfrouri kaller det en makaber fest i sin spalte hos UOL.

TULLETE: Den brasilianske fotballstjerna Neymar lekket lagkompisens nummer ved en feil. VIDEO: Neymar / Rødt Kort. Vis mer

- Å arrangere en slik fest er en avskyelig fornærmelse til familiene som sørger. De danser på grava til likene og de håner helsearbeiderne som jobber under farlige forhold.

Luis Augusto Simon, en annen kjent sportsskribent, følger opp med å kalle festen fullstendig uansvarlig.

Pedro Opare, en brasiliansk doktor går hardt ut mot Neymar på Twitter. Han hevder at PSG-spilleren gir blaffen i andre menneskers liv.

Personer rundt Neymar har tidligere hevdet at nyheten om festen er fake, men CNN Brasil hevder på sin side at har fått bekreftet at festen foregår av aktører.

SLAG: Neymar er fratatt kapteinsbindet for Brasil etter slaget mot en supporter i april. Vis mer

Selskapet som visstnok har organisert festen, Agencia Fabrica, sier dette ifølge The Guardian:

- Vi følger alle helseanbefalingene til myndighetene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer