Danserne som forsvant

Hvorfor er det vanskeligere å få jenter til å stille opp på et lagbilde i Oslo enn i Bamako?

BARE LEDERE: Det skulle vært en sal full av ungjenter som danset hip hop. I stedet måtte lederne Bukky Akinyemi, Wunmi Alaie og Damilola Akineyemi i gruppa Urban Tribe trene for seg selv fordi deltakerne ikke fikk lov til å ha det moro den kvelden. Foto: Nina Hansen
BARE LEDERE: Det skulle vært en sal full av ungjenter som danset hip hop. I stedet måtte lederne Bukky Akinyemi, Wunmi Alaie og Damilola Akineyemi i gruppa Urban Tribe trene for seg selv fordi deltakerne ikke fikk lov til å ha det moro den kvelden. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BAMAKO/OSLO (Dagbladet.no): Tilfeldigvis startet Afrika-reisen på Holmlia. Ikke det at denne bydelen sørøst i Oslo er så spesielt afrikanisert. Hverdagen på Holmlia er litt av hvert stablet sammen på det vi nølende beskriver som tradisjonell norsk kultur; altså en ganske vanlig ny norsk hverdag akkurat slik de fleste av oss ønsker å ha det i en verden med stadig tettere internasjonale bånd.

På Holmlia skulle vi snakke med noen unge dansejenter om hvordan det var for dem å drive idrett. Ifølge statistikken skal det være vrient for jenter med fremmedkulturell bakgrunn, men statistikk kan lyve.

Akkurat som bildet av en ganske tom sal langt inne i fjellet på Holmlia der bare de tre unge lederne for hip hop treninga hadde fått lov til å møte opp.

RESTEN av jentene var borte.

Sånt skjer av og til på barnetrening. Kanskje en skoletur, kanskje en bursdag? En for alle, alle for en. Men denne gangen var det ikke tilfeldige forfall. Det var mistro mot å stille opp jenter i treningstøy og det var fotoforbud:

- Jeg har snakket med foreldrene lenge om at dere kom for å skrive om treninga vår. De vil bare ikke vise fram jentene sine, forteller Godwin Nwankwo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer