Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dansk alpinist drømmer om OL-suksess: - Vil bli verdens beste

Den Norge-bosatte danske alpinisten Christoffer Faarup legger lista høyt foran de kommende olympiske vinterlekene i Pyeongchang.

TIL OL: Christoffer Faarup, for øvrig bosatt i Norge, ble tatt ut i den danske OL-troppen mandag. Foto: Geir Olsen / Scanpix
TIL OL: Christoffer Faarup, for øvrig bosatt i Norge, ble tatt ut i den danske OL-troppen mandag. Foto: Geir Olsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dansken stiller til start både i utfor, super-G og kombinasjonskonkurransen i Sør-Korea. Der er målet en plass blant de 20 beste.

- Målet mitt er å være inne topp 20 i minimum en av konkurransene, sier Faarup, som mandag ble offisielt tatt ut vinterlekene i Pyeongchang av Danmarks Idrettsforbund.

- Det ville vært fantastisk å klare det, og jeg føler at formen og utviklingen min er god nok til det, sier 25-åringen om sitt hårete mål.

Han deltok også i Sotsji-OL for fire år siden, men oppnådde da beskjedne plasseringer. Mye har skjedd siden den gang.

- Utviklingskurven min har gått bratt oppover, og jeg har forbedret meg markant på nesten alle områder. For fire år siden var jeg vel nummer 450 i verden. Nå er jeg topp 100, og formkurven er fortsatt stigende, sier Faarup.

25-åringen har tidligere sagt at han ønsker å bli verdens beste alpinist.

Den danske OL-troppen består i øyeblikket av to curlinglag, tre skøyteløpere, én langrennsløper og nevnte Faarup.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!