Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dansk avis: - De norske jentene har beholdt drapsgenet fra hvalfangertida

- Har en morderisk evne.

- MAKTDEMONSTRASJON: De norske jentene hadde full kontroll på Danmark i går. Den danske avisa Ekstra Bladet mener de må ha beholdt «drapsgenet fra hvalfangertida». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- MAKTDEMONSTRASJON: De norske jentene hadde full kontroll på Danmark i går. Den danske avisa Ekstra Bladet mener de må ha beholdt «drapsgenet fra hvalfangertida». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Anført av en glitrende Silje Solberg i mål, valset Norge over EM-favoritt Danmark med sifrene 27-21 i går kveld.

De norske jentene er selvfølgelig høyt oppe etter full pott før mellomspillet, og det gjenspeiles i dagens aviser der Thorir Hergeirssons jenter hylles over hele linja.

De danske avisene forteller imidlertid en helt annen historie.

Hvalfangstreferanse Danskenes utslitte uttrykk «fjellape» holder de for seg selv denne gangen, men nå er det plutselig Norges historie med hvalfangst de dårlige taperne i sør bruker energi på.

«Man kan si mye om de norske håndballjentene, men drapsgenet har de altså bevart fra de gode, gamle hvalfangerdager, og når man tar det og kombinerer med en helt igjennom enestående kynisme, så har man noe som ser ut som et vinnerlag», skriver Ekstra Bladet.

«De kjører knivene dypt inn når motstanderen står gispende og mentalt på flate batterier. Spillerne har den morderiske evne til å spotte når det gjelder å sette hoggtennene i nakkeflesket og bite til byttet er så såret at resten er et spørsmål om tid», skriver avisa videre.

Høylytte kommentatorer Nøyaktig hvor Ekstra Bladets journalist Jan Kjeldtoft vil med dette bildet på den norske innsatsen er ikke helt åpenbart, men vi velger å se på det som en slags hyllest.

Kjeldtoft noterte seg åpenbart også under kampen i går at de TV- og radiokommentatorer har evnen til å heve stemmen når retningen er rød, hvit og blå:

«De norske kommentatorene fra NRK og Radio 4 sto opp, og etter desibel-trykket å dømme var det kanskje noe galt med forbindelsen til Drammen, Larvik og Molde. Det ble i hvert fall ropt igjennom - stående - i kommentatorboksen, så folket der hjemme i fylkene og de innerste fjorder nesten kunne høre reportasjen. Uten radio!», skriver han, og denne gangen velger vi å tro at han har et glimt i øye.

Børsslakt De danske jentene slaktes forøvrig på Ekstra Bladets spillerbørs, og ingen belønnes med mer enn tre på skalaen fra null til seks. De fleste får én og to.

Den danske avisa BT er heller ikke nådig i sin spillerbørs fra 27-21-kampen, men avisas kommentator og håndballekspert, Søren Paaske, er langt mer positiv til Norges innsats enn konkurrenten.

«På forhånd var det snakk om at kampen mod erkerivalene skulle brukes til å definitivt vise at Danmark har innhentet Norge, og nå er en likeverdig utfordrer til tronen i internasjonal kvinnehåndball. Men det ble akkurat det motsatte. Det endte med en norsk maktdemonstrasjon og en dansk deroute etter en kollaps i andre omgang, som viste et bekymrende lavt bunnnivå hos Jan Pytlicks tropper - som må sitte igjen med dype kutt i selvforståelsen», skriver Paaske.

Må ha hjelp De danske jentene er forøvrig nå avhengige av norsk hjelp i mellomspillet for å kunne gå til semfinalen.

I hovedrunden må ikke danskene bare slå Polen, Ungarn og Spania, men de må også håpe på at Norge gjør det samme. Landslagssjef Jan Pytlick har likevel ikke mistet troen på danske EM-sjanser.

- Ett poeng er ikke så voldsomt mye etter at vi hadde håpet på fire poeng. Hvis Norge er skarpe og kan gjøre ferdig jobben sin, så har vi fortsatt muligheten, sier han, ifølge NTB.