DRAMA: Oleg Tinkov har suspendert Bjarne Riis fra sportsdirektør-jobben i Tinkoff-Saxo. Det er den norske sykkelpresidenten glad for. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB Scanpix
DRAMA: Oleg Tinkov har suspendert Bjarne Riis fra sportsdirektør-jobben i Tinkoff-Saxo. Det er den norske sykkelpresidenten glad for. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB ScanpixVis mer

Dansk avis: - Nå danser nordmennene på Bjarne Riis sin grav

Etter at dansken ble suspendert av Oleg Tinkov.

(Dagbladet): Eieren av det russiske sykkellaget Tinkoff-Saxo har suspendert sportsdirektør Bjarne Riis - etter at de kranglet i forrige uke.

Bak suspenderingen står lagets eier Oleg Tinkov - som er kjent for å ikke spare på kruttet på Twitter.

Tinkov er ikke fornøyd med lagets resultater så langt denne sesongen, og har tatt dramatiske grep.

Den danske avisa BT har dekket dramatikken i sykkellaget bredt, og har nå også hørt med den norske sykkelpresidenten om hva han synes om situasjonen.

Under tittelen «Ydmyget af Tinkov: Nordmænd danser på Riis' grav» skriver den danske avisa om hva Harald Tiedemann synes om at Bjarne Riis er suspendert fra Tinkoff-Saxo.

Tiedemann legger ikke skjul på at han er glad - på grunn av danskens dopingfortid.

- Jeg har tidligere sagt at det er enkeltpersoner i internasjonal sykkelsport som ikke burde være der, og Bjarne Riis er en av dem. Det handler om hans dopingfortid, så jeg er glad hvis han forsvinner fra sykkelsporten. Det er bare bra for sykkelsportens anseelse at vi ikke har sånne personer som Bjarne Riis, sier president i Norges Cykleforbund, Harald Tiedemann, til danske BT - men understreker at det er ikke bare danske som burde ut av sporten for å heve troverdigheten til idretten.

Og mens Oleg Tinkov er i Japan for å se på kirsebærtrær og ikke virker til å bry seg stort om overskriftene i Danmark, sier Matti Breschel i Tinkoff-Saxo at han håper Riis kommer tilbake til laget.