Dansk avis: - Riis i forhandlinger med Tinkov

Mislyktes det, kan han gå for Trek eller Katjusja.

EN VEI TILBAKE? Danske Ekstra Bladet melder at Bjarne Riis ønsker å kjøpe sykkellaget sitt tilbake fra Oleg Tinkov.
EN VEI TILBAKE? Danske Ekstra Bladet melder at Bjarne Riis ønsker å kjøpe sykkellaget sitt tilbake fra Oleg Tinkov.Vis mer

(procycling.no): Ørnen fra Herning fløy ut av Tinkoff-Saxo med nebbet helt nede på brystkassa etter årets Tirreno-Adriatico.

Nå har ting begynt å røre seg rundt Bjarne Riis igjen.

Det skriver avisen Ekstra Bladet som melder om både oppkjøpsplaner og henvendelser til ryttere.

- I dialog med Tinkov Den danske avisen har kilder på at Riis nå forsøker å kjøpe WorldTour-lisensen han solgte med Tinkoff-Saxo-laget i desember, 2013.

Det avfeies heller ikke av lagmanager Stefano Feltrin:

- Så vidt jeg kjenner til er intet bindende bud mottatt per dags dato, skriver italieneren i en tekstmelding til avisen.

Ukjent med Riis-planer Dersom Riis ikke skulle klare å overtale Oleg Tinkov om et snarlig salg, skal Trek Factory Team, Lampre eller faktisk også Katjusja være andre alternativer.

Til VG sier Stein Ørn at han er helt ukjent med danskens eventuelle oppkjøpsplaner av Igor Makarovs mannskap.

Ekstra Bladet skriver at et oppkjøp av Trek er mest aktuelt. Deler av laget brøt tidligere ut av Saxo Bank, og Riis-kompis Kim Andersen er fortsatt sportsdirektør der.

Ryttere blir kontaktet Asbjørn Kragh Andersen og en ikke navngitt rytter skal ha blitt kontaktet av Riis kort tid før VM i Richmond med forespørsel om de vil sykle for hans lag neste år.

Riis har pleid et nært vennskap til Saxo Bank-sjef Lars Seier i en årrekke, men de har nå valgt å trekke seg ut som sykkelsponsor og Seier varslet tidligere denne måneden at han trekker seg som styreleder i det danske finansinstitusjonen.

Dersom det lykkes Riis å kjøpe lisensen fra et av dagens WorldTour-mannskap, trenger han fremdeles rundt 150 millioner kroner for å drifte laget.

Hvor de pengene skal komme fra er fortsatt et mysterium.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!