Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dansk avis krever at Hareide aldri tar Drillo i sin munn

- Den form for fotball vil vi ikke se.

(Dagbladet): Åge Hareide (62) hadde i dag sin første offisielle arbeidsdag som dansk landslagtrener i fotball. Dette går ikke upåaktet hen i papiravisene på den andre sida av Skagerrak.

Det skinner igjennom at danskene synes nordmannen er en hyggelig fyr som klarer seg godt i offentligheten. Men det hefter et stort MEN ved navnet hans: Vil han - som er fra den mer eller mindre ubetydelige fotballnasjonen Norge - skaffe Danmark de nødvendige resultatene?

Ekstra Bladet kommer i dag med noen råd til Hareide for hvordan han kan lykkes. Ett av punktene er: «Disse skal han holde seg unna.»

Og det starter med Egil Drillo Olsen.

- Vil gjerne glemme Ekstra Bladet skriver:

- Det kan godt være at han skapte resultater. Men den form for fotball vil vi ikke se i Danmark. Heldigvis har Hareide aldri sympatisert med den form for fotball som Drillo har praktisert i Norge. Men bring aldri navnet hans på banen når du uttaler deg. Vi vil gjerne glemme alt om Drillo i Danmark.

Videre ber Ekstra Bladet Hareide om å holde seg unna norske kommentatorer.

- Uansett hva de skriver, skal Hareide ikke la seg påvirke av dem. Han skal til gjengjeld ta de danske mediene seriøst. Det er dem han skal samrbeide med og ha et godt forhold til.

Avisa ber nordmannen om å holde seg unna pessimistene:

- Du vet at du utelukkende blir dømt på resultatene, lyder oppfordringen.

Debuterer Selv om Hareide hadde sin første offisielle arbeidsdag i dag, har han naturligvis jobbet lenge i kulissene med å kartlegge spillere.

Danmark spiller sin første kamp med Hareide ved roret 24. mars. Da er Island motstander på MCH Arena i Herning. Fem dager seinere venter Skottland på Hampden Park i Glasgow.

Troppen blir tatt ut onsdag i neste uke.

Det er første gang på 16 år at Danmark har fått ny landslagtrener. Morten Olsen var Hareides standhaftige forgjenger.

Den tidligere storspilleren Jon Dahl Tomasson (39) er ny assistenttrener.