Dansk avis til landslagskapteinen: Skift sport!

Christian Poulsen slaktes etter Portugal-tapet.

HELSLAKT: Danmarks landslagskaptein Christian Poulsen får så hatten passer av Ekstra Bladet. «Skift sport!» lyder den nådeløse dommen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Armando Franca
HELSLAKT: Danmarks landslagskaptein Christian Poulsen får så hatten passer av Ekstra Bladet. «Skift sport!» lyder den nådeløse dommen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Armando FrancaVis mer

|||(Dagbladet): Portugal - Danmark 3-1.

På en tabbebefengt kveld for dansk landslagsfotball, ble syndebukkstempelet veltet over på én mann da Portugal trillet ball i hatt med Morten Olsens «drenge» i Porto:

Landslagskaptein Christian Poulsen.

Midtbaneankeret hadde en redselsfull kveld ute på gressteppet på Estádio Drãgao da han med en hodeløs tversoverpasning i første omgang og mildt sagt klønete og ubesluttsomt klareringsspill i annen omgang forærte Portugal to scoringer. Tar man med en uakseptabelt høy feilprosent med i regnestykket, endte det med nådeløs slakt på spillerbørsene i danske aviser.

Ekstra Bladet belønner ham med den absolutte bunnkarakteren 0. Bak det tallet skjuler det seg en klar oppfordring:

- Skift sport.

SELVKRITISK: Anders Lindegaard (i gult) var svært så selvkritisk på tross av storspill i de 60 minuttene han spilte som innbytter for skadde Thomas Sørensen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paulo Duarte
SELVKRITISK: Anders Lindegaard (i gult) var svært så selvkritisk på tross av storspill i de 60 minuttene han spilte som innbytter for skadde Thomas Sørensen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paulo Duarte Vis mer

«En nedslående innsats preget av høy feilprosent fra kapteinen, som gjorde en stor brøler ved 2-0 målet, da han sendte ballen rett i beina på Nani.», står det å lese i børskommentaren.

Sarkastisk Nani
Nani visste også å sette pris på Poulsens feil. Da han ble bedt om å beskrive scoringene sine, gjorde han det med dårlig skjult sarkasme.

- Hva kan jeg si om målene mine? Takk, Danmark!, sa tomålsscoreren med et bredt glis om munnen, ifølge sporten.dk.

Vurderer kapteinsbytte
Landslagssjef Morten Olsen, som ga kapteinsbindet til Poulsen da veteranspiss Jon Dahl Tomasson sa nei til videre landslagsspill etter VM i Sør-Afrika, medgir på direkte spørsmål at han vurderer å frata Liverpool-spilleren kapteinsansvaret når Danmark tar imot Kypros i Parken på tirsdag.

- Jeg overveier alle muligheter i øyeblikket. Dette skal vi også overveie. Man kan forestille seg mange ting, sa Olsen før dagens restitusjonstrening i Helsingør, ifølge Ekstra Bladet.

Midtstopper Daniel Agger ga i sin tid uttrykk for skuffelse over at Poulsen ble valgt som kaptein i stedet for ham selv. Nå er han tilbake i landslagstroppen etter å ha stått over med skade mot Portugal, og kan muligens få ønsket om å lede det danske landslaget oppfylt allikevel.

Selvkritisk Lindegaard
En som slapp unna ydmykelsen i Portugal med æren i behold, var keeperinnbytter Anders Lindegaard, som måtte ta på seg hanskene da Thomas Sørensen måtte ut med skade etter 2-0 målet. På Ekstra Bladets børs, belønnes han med kara

Interessen rundt Aalesund-keeperen, som blir fulgt av storklubber som Manchester United og Arsenal, ble neppe mindre etter at han sto i veien for langt styggere sifre.

Likevel var danskenes bestemann kritisk til egen innsats, hovedsaklig på grunn av en retur han ga på et av Cristiano Ronaldos beryktede frispark - en situasjon han til slutt fikk ordnet opp i.

TAKKET DANMARK: Tomålsscorer Nani var i det sarkastiske hjørnet da han ble bedt om å beskrive målene sine mot Danmark.Foto: SCANPIX/AP Photo/Armando Franca
TAKKET DANMARK: Tomålsscorer Nani var i det sarkastiske hjørnet da han ble bedt om å beskrive målene sine mot Danmark.Foto: SCANPIX/AP Photo/Armando Franca Vis mer

- Der er noe bra, og så er der mye som må gjøres bedre. Portugal er kjent for to ting: Det ene er portvin. Det andre er Cristiano Ronaldos frispark. Det siste hadde jeg litt vanskelig for å holde i, sier Lindegaard til nyhetsbyrået Ritzau, ifølge dr.dk.

Sørensens skade betyr etter all sannsynlighet at Lindegaard får sin tredje landskamp mot Kypros på tirsdag - den andre fra start. Likevel har han ingen forventninger om å overta plassen på permanent basis med det første.

- Thomas er klart førstevalg som Danmarks keeper, og jeg føler heller ikke at jeg er foran de andre i køen, sier AaFK-keeperen.