DØD: Det danske basketballtalentet Rasmus Larsen ble onsdag funnet død i sitt hjem i Belgia. 20-åringen var spådd en framtidig NBA-karriere. Foto: AFP PHOTO / BELGA / VIRGINIE LEFOUR
DØD: Det danske basketballtalentet Rasmus Larsen ble onsdag funnet død i sitt hjem i Belgia. 20-åringen var spådd en framtidig NBA-karriere. Foto: AFP PHOTO / BELGA / VIRGINIE LEFOURVis mer

Dansk basketballtalent funnet død

Spådd stor NBA-karriere.

Det danske basketballtalentet Rasmus Larsen ble onsdag funnet død i sitt hjem i Belgia. 20-åringen var spådd en framtidig NBA-karriere.

Larsens belgiske klubb Charleroi skulle onsdag innlede sluttspillet mot Ostende, men den 212 centimeter lange dansken møtte ikke opp da laget skulle samles. Representanter for klubben reiste da til hans leilighet.

- Vi fant ham død i sengen. Det er forferdelig. Det finnes ikke ord til å beskrive det. Alle i laget er knust. Dette var en gutt i sin beste alder med god helse, sa trener Giovanni Bozzi til RTL.

Årsaken til dødsfallet er ikke klarlagt. Larsen vil bli obdusert.

- Alt vi vet nå er at han ikke lever lenger, sa Bozzi.

Charlerois sluttspillsemifinale er blitt utsatt.

Larsen planla å bli med i NBA-draften neste år. Han kunne blitt første danske spiller i verdens beste basketballserie.

Det er tredje plutselige dødsfall som rammer lagidrettsutøvere på høyt nivå i Belgia de siste ukene. To proffspillere i fotball døde etter å ha falt om med hjertestans i kamp.

Det mistenkes at Larsen kan ha blitt rammet av hjerteinfarkt. Han skal ha klaget over smerter i skulderen tirsdag.

(NTB)