Dansk dopinggransking har pågått i 21 måneder

Og fremdeles flyr «Ørnen fra Herning» fritt.

UNTOUCHABLE Bjarne Riis er fremdeles i full vigør i den internasjonale sykkelsporten, selv om han har en dopinggransking hengende over seg. Da er det behagelig at den har pågått i 21 måneder, og at man fortsatt ikke har kommet fram til noen konklusjon. (AP Photo/Christophe Ena)
UNTOUCHABLE Bjarne Riis er fremdeles i full vigør i den internasjonale sykkelsporten, selv om han har en dopinggransking hengende over seg. Da er det behagelig at den har pågått i 21 måneder, og at man fortsatt ikke har kommet fram til noen konklusjon. (AP Photo/Christophe Ena) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Michael «Kyllingen» Rasmussen valgte å legge kortene på bordet, ble det samtidig starten på en grundig gransking av dopingproblemene i dansk sykkelsport.

Bjarne Riis endte midt i skuddlinjen da Tyler Hamiltons bok «The Secret Race» inneholdt beskyldninger om at han hadde formidlet kontakt til dopinglegen Eufemiano Fuentes.

• Les også: Kobler Riis til dopinglege

Riis gikk så dekning, og da han dukket opp igjen i starten av Tour de France året etter, var alt han ville si:

- Jeg har ikke annet å si enn at det foregår en egen undersøkelse i Danmark i regi av Antidoping Danmark, og den respekterer jeg.

21 måneder siden Det unnvikende svaret har vist seg å være et godt svar for Riis, all den tid det i morgen - fredag - er 21 måneder siden Rasmussen sto fram, og lettet på sløret overfor antidopingmyndighetene.

Selv innad i organisasjonen er man lei av å vente på sluttproduktet.

- Det er ergerlig at rapporten trekker ut i tid, for det utfordrer tilliten til systemet. Den er kanskje ikke like høy nå, som den var tidligere, sier direktør David Gullberg i det danske sykkelforbundet ifølge feltet.dk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer