Dansk dynamitt: Beste nordmann på tredjeplass

Intens avslutning på Ringerike GP.

SUVEREN SPURT: Asbjørn Kragh Andersen (foran) og Søren Kragh Andersen gjorde en perfekt spurt og sikret dobbeltseier med storebror Asbjørn først over målstreken. Odd Christian Eiking (til høyre) ble beste nordmann på tredjeplass. Foto: Jonas Lindstrøm, www.procycling.no
SUVEREN SPURT: Asbjørn Kragh Andersen (foran) og Søren Kragh Andersen gjorde en perfekt spurt og sikret dobbeltseier med storebror Asbjørn først over målstreken. Odd Christian Eiking (til høyre) ble beste nordmann på tredjeplass. Foto: Jonas Lindstrøm, www.procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HØNEFOSS/OSLO (procycling.no): Ringerike GP ble en thriller hvor det bare var de sterkeste som satt igjen til slutt.

På den siste runden à 5,9 kilometer sto det mellom fire nordmenn, tre dansker og én svenske.

Ingen klarte å skaffe en avgjørende luke opp Riperbakken, dermed var det duket for en avgjørelse inne på oppløpet i Hønefoss.

Der viste det danske brødreparet Kragh Andersen (Trefor-Blue Water) seg sterkest.

- Helt sykt Lørdag vant lillebror Søren Hadeland GP, søndag var det Asbjørns tur. Brødreparet var først ut på oppløpet, og sistnevnte vant foran lillebroren.

- Det er helt sykt. Vi er bestevenner, trener alltid sammen og står hverandre nær. I en flat spurt er jeg nok litt raskere enn Søren, forteller Asbjørn Kragh Andersen til procycling.no etter at seieren er i boks.

- Vi kjører helt perfekt som lag fra kilometer null. Etter hvert gjør Joker det til et tøft ritt, men med tre ryttere i den fremste gruppen var det helt perfekt for oss, utdyper Asbjørn.

Sistemann fra Trefor-Blue Water-laget som var med i teten da seieren sto på spill var svenske Michael Olsson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.