SUVEREN SPURT: Asbjørn Kragh Andersen (foran) og Søren Kragh Andersen gjorde en perfekt spurt og sikret dobbeltseier med storebror Asbjørn først over målstreken. Odd Christian Eiking (til høyre) ble beste nordmann på tredjeplass. Foto: Jonas Lindstrøm, www.procycling.no
SUVEREN SPURT: Asbjørn Kragh Andersen (foran) og Søren Kragh Andersen gjorde en perfekt spurt og sikret dobbeltseier med storebror Asbjørn først over målstreken. Odd Christian Eiking (til høyre) ble beste nordmann på tredjeplass. Foto: Jonas Lindstrøm, www.procycling.noVis mer

Dansk dynamitt: Beste nordmann på tredjeplass

Intens avslutning på Ringerike GP.

HØNEFOSS/OSLO (procycling.no): Ringerike GP ble en thriller hvor det bare var de sterkeste som satt igjen til slutt.

På den siste runden à 5,9 kilometer sto det mellom fire nordmenn, tre dansker og én svenske.

Ingen klarte å skaffe en avgjørende luke opp Riperbakken, dermed var det duket for en avgjørelse inne på oppløpet i Hønefoss.

Der viste det danske brødreparet Kragh Andersen (Trefor-Blue Water) seg sterkest.

- Helt sykt Lørdag vant lillebror Søren Hadeland GP, søndag var det Asbjørns tur. Brødreparet var først ut på oppløpet, og sistnevnte vant foran lillebroren.

- Det er helt sykt. Vi er bestevenner, trener alltid sammen og står hverandre nær. I en flat spurt er jeg nok litt raskere enn Søren, forteller Asbjørn Kragh Andersen til procycling.no etter at seieren er i boks.

- Vi kjører helt perfekt som lag fra kilometer null. Etter hvert gjør Joker det til et tøft ritt, men med tre ryttere i den fremste gruppen var det helt perfekt for oss, utdyper Asbjørn.

Sistemann fra Trefor-Blue Water-laget som var med i teten da seieren sto på spill var svenske Michael Olsson.

- Bare min egen feil Odd Christian Eiking (Team Joker) ble beste nordmann på tredjeplass. Hans lagkamerat Vegard Stake Laengen fulgte på plassen bak.

- Vi gjorde noen dårlige taktiske vurderinger på de siste kilometerne, det har vi ikke råd til.

- Hva tenker du på?

- De (Trefor-Blue Water) tok oss på sengen i den siste dumpen før oppløpet. Så ble jeg sperret i de to siste svingene, det var bare min egen feil. Jeg tror jeg hadde hatt sjansen på seier med riktig posisjonering, men jeg kastet bort muligheten, sier Eiking til procycling.no like etter målgang.

20-åringen var toneangivende i finalen av rittet.

Med omtrent 20 kilometer igjen angrep han alene, hentet Håvard Blikra (Coop-Øster Hus) og støtet fra ham med snut tolv kilometer igjen, opp Riperbakken for nest siste gang.

- Jeg følte meg veldig bra. Jeg tenkte egentlig ikke at jeg skulle få noen luke, og at noen kom til å være med. Laget gjorde nok en bra jobb med å stenge de bak, og jeg ga alt jeg hadde.

- Men det ble for tungt å være alene på hele runden og kjøre med syre før jeg måtte opp bakken igjen, forklarer Eiking.

Dermed ble han hentet, og det var duket for et brødreshow i Hønefoss.

Over målstreken skilte det flere sykkellengder mellom vinneren og den norske 20-åringen.August Jensen (Coop-Øster Hus) og Øivind Lukkedahl (Ringeriks-Kraft) sørget for ytterligere to nordmenn blant topp seks, men ingen av dem kunne true brødrene.