Dansk europamester i koma etter stygg ulykke

Tilstanden er kritisk men stabil for Camilla Pedersen

ALVORLIG: I juli stakk danske Camilla Pedersen av med seieren i Ironman i Frankfurt. Tirsdag kveld var hun utsatt for en alvorlig sykkelulykke, og har blitt lagt i kunstig koma. Foto: AFP PHOTO / DPA / BORIS ROESSLER NTB / scanpix
ALVORLIG: I juli stakk danske Camilla Pedersen av med seieren i Ironman i Frankfurt. Tirsdag kveld var hun utsatt for en alvorlig sykkelulykke, og har blitt lagt i kunstig koma. Foto: AFP PHOTO / DPA / BORIS ROESSLER NTB / scanpixVis mer

(Dagbladet): Hver eneste dag velter syklister, men stort sett går det bra. Så er dessverre ikke tilfellet med danske Camilla Pedersen.

Under en treningstur i går kveld sammen med en rekke andre, veltet hun stygt og pådro seg kraniebrudd og kritiske hjerneblødninger.

Pedersen, som i sommer vant europamesterskapet i Ironman i Frankfurt, er nå lagt i kunstig koma på Odense Universitetssykehus.

Kritisk, men stabil Pedersens trener, Michael Krüger, var sterkt preget da han snakket med danske Extrabladet tidligere i dag.

- Vi er spent fast på pinebenken, og vi kan ikke gjøre annet enn å vente. Sykehuset har informert oss om at tilstanden hennes er kritisk, men stabil, sier Krüger.

Han forteller videre hvordan ulykken skjedde.

- Camilla var ute og trente sammen med en gruppe triatleter da det plutselig oppsto en situasjon med noen barn på veien. Jeg kjenner ikke detaljene, men en av rytterne gjorde en mannøver for å unngå barna som igjen førte til velten.

- Et hendelig uhell Selv om Pedersen hadde på seg hjelm, fikk hun alvorlige hodeskader etter velten.

- Det var et hendelig uhell, og Camilla hadde hjelm på så det er ingenting å utsette på noen. Hennes treningskamerater var naturlig nok sterkt preget, men fikk tilkalt en ambulanse. Personlig er jeg dypt berørt - det er alltid forferdelig når noe slikt skjer. Dette er en dag hvor man tenker at man kanskje skulle funnet en annen jobb hvor ikke slikt kan skje, avslutter Krüger.

På det Danske Triatlon Forbundets hjemmesider kan man lese følgende melding i dag.

- Camilla har pådratt seg et kraniebrudd og kritiske blødninger rundt hjernen. Seneste utvikling er at Camilla vil bli holdt i kunstig koma frem til helgen for å gi hjernen maksimal ro og mulighet for restitusjon. Vi kan ikke forvente avgjørende nyheter før den tid.