Dansk formel 1-kjører rasende etter å ha blitt vraket til fordel for Carmen (27)

- Jeg følte meg tråkket på.

FORBIGÅTT: Danske Marco Sørensen følte seg forbigått av spanske Carmen Jorda i Renault, og valgte til slutt å ta avskjed med det franske laget. Foto: NTB Scanpix
FORBIGÅTT: Danske Marco Sørensen følte seg forbigått av spanske Carmen Jorda i Renault, og valgte til slutt å ta avskjed med det franske laget. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Like før jul valgte den danske formel 1-kjøreren Marco Sørensen å takke for seg som reservekjører i det franske laget Renault.

Mange spekulerte i om det var ankomsten til hans landsmann Kevin Magnussen som var årsak til den plutselige avskjeden, men nå kaster 25-åringen lys over hva som var den egentlige grunnen.Den 27 år gamle spanske sjaføren Carmen Jorda.

- Tråkket på Sørensen hadde sett seg lei på måte Renault-sjefene nærmest forgudet henne. Det forteller han i et intervju med danske Ekstra Bladet.

- Hun var 12 sekunder tregere enn meg i simulatoren. Likevel var det hun som fikk all belønningen, sier han.Han forteller videre at han lenge jobbet beinhardt for laget, men at han til slutt rett og slett fikk nok av å bli oversett.

- Over de siste to årene har jeg jobbet med simulatoren i minst 60 dager for å gjøre bilen bedre. Jeg følte meg rett og slett tråkket på, og til slutt ble det for mye. Jeg måtte bare stoppe, sier Sørensen.

Sjalusi Dette er ikke første gang det er blest rundt den kvinnelige testkjøreren. Da hun i fjor vår ble hentet til Renault (daværende Lotus), var det mange som mente hun fikk jobben «fordi hun er kvinne og fordi hun er pen».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer