FORBIGÅTT: Danske Marco Sørensen følte seg forbigått av spanske Carmen Jorda i Renault, og valgte til slutt å ta avskjed med det franske laget. Foto: NTB Scanpix
FORBIGÅTT: Danske Marco Sørensen følte seg forbigått av spanske Carmen Jorda i Renault, og valgte til slutt å ta avskjed med det franske laget. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dansk formel 1-kjører rasende etter å ha blitt vraket til fordel for Carmen (27)

- Jeg følte meg tråkket på.

(Dagbladet): Like før jul valgte den danske formel 1-kjøreren Marco Sørensen å takke for seg som reservekjører i det franske laget Renault.

Mange spekulerte i om det var ankomsten til hans landsmann Kevin Magnussen som var årsak til den plutselige avskjeden, men nå kaster 25-åringen lys over hva som var den egentlige grunnen.

Den 27 år gamle spanske sjaføren Carmen Jorda.

- Tråkket på Sørensen hadde sett seg lei på måte Renault-sjefene nærmest forgudet henne. Det forteller han i et intervju med danske Ekstra Bladet.

- Hun var 12 sekunder tregere enn meg i simulatoren. Likevel var det hun som fikk all belønningen, sier han.

Han forteller videre at han lenge jobbet beinhardt for laget, men at han til slutt rett og slett fikk nok av å bli oversett.

- Over de siste to årene har jeg jobbet med simulatoren i minst 60 dager for å gjøre bilen bedre. Jeg følte meg rett og slett tråkket på, og til slutt ble det for mye. Jeg måtte bare stoppe, sier Sørensen.

Sjalusi Dette er ikke første gang det er blest rundt den kvinnelige testkjøreren. Da hun i fjor vår ble hentet til Renault (daværende Lotus), var det mange som mente hun fikk jobben «fordi hun er kvinne og fordi hun er pen».

En av de kritiske røstene var hennes tidligere lagkamerat i racingklassen GP3, Rob Cregan. Han uttalte at hun ikke var skikket til å utvikle en formel 1-bil.

Jorda avfeide kritikken som sjalusi.

- Formel 1 er fullt av sjalusi. Det er få plasser, så det er ikke mange som får muligheten. Det er tydelig at Rob er sjalu på meg fordi jeg er her, og ikke han. Jeg ønsker ham lykke til, det er alt jeg kan si, sa hun da ifølge Autoweek.

- En god idé Foreløpig er det ingen egen kvinneklasse i formel 1, men i april i fjor kunne sjefen selv, Bernie Eccelstone, fortelle at han lekte med tanken.

- Jeg tror det vil være en god idé å gi dem et utstillingsvindu, sa Ecclestone, ifølge The Guardian.

TESTKJØRER: Carmen Jorda kjører en testrunde under tiden i Lotus. Foto: Aitor Alcalde / NTB Scanpix
TESTKJØRER: Carmen Jorda kjører en testrunde under tiden i Lotus. Foto: Aitor Alcalde / NTB Scanpix Vis mer

- Kvinner slår ikke igjennom. Men det er ikke fordi vi ikke vil ha dem. Dette kan tiltrekke mer oppmerksomhet og flere sponsorer.

Ifølge formel 1-sjefen kan egne VM-runder for kvinner finne sted samme dag som herrenes kvalifisering. Det vil ifølge Ecclestone gi Grand Prix-helgene en ekstra dimensjon.

- Dette er bare en tanke for øyeblikket. Men jeg tror det kunne vært supert for hele sporten, sa 85-åringen.