«Dansk fotball - R.I.P»

Slakter Solbakken og FCK etter 2-7 mot Leverkusen.

IKKE I NÆRHETEN: Danske aviser konkluderer med at den nasjonale klubbfotballen ligger langt unna det nivået som kreves for å konkurrere i Champions League. Foto: AFP  / PATRIK STOLLARZ / NTB Scanpix
IKKE I NÆRHETEN: Danske aviser konkluderer med at den nasjonale klubbfotballen ligger langt unna det nivået som kreves for å konkurrere i Champions League. Foto: AFP / PATRIK STOLLARZ / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ståle Solbakken og FC København hadde en alvorlig bratt motbakke å klatre om de skulle ta seg videre til gruppespillet i Champions League i går kveld. Med 2-3-tap hjemme mot Leverkusen måtte danskene vinne med to for å avansere.

Etter knappe sju minutter av kampen var det tyskerne som ledet med to, og verrre skulle det bli.

0-4 på kvelden og 2-7 sammenlagt fikk de danske avisene til å gå helt i svart.

«Dansk fotball - R.I.P» skriver Ekstrabladet på kommentarplass, og mener gårsdagen var den endelige spikeren i kista for dansk klubbfotball. Aalborgs og Midtjyllands Europa-exit på Kypros og i Hellas bare forsterker det inntrykket, skriver kommentatoren Allan Olsen i avisa.

Samtlige av spillerne på Solbakkens FCK får karakteren 1 eller 2 på spillerbørsen i avisa. Tom Høgli er en av dem som får knallhard medfart med karakteren 1.

«Nordmannen satte ikke mange føtter riktig før pause og virket absolutt ikke trygg. Så veldig dårlig ut ved 4-0-målet. Virker slett ikke å ha nivået», er dommer nordmannen får.

Også danske BT gir FCKs nordmenn stryk etter gårsdagens kamp. Både Høgli og Solbakken får karakteren 0 etter det litt sære, danske karaktersystemet.

I skalaen, som går fra minus 3 til toppkarakteren 12, betyr karakteren null «for den usikre og ikke tilfredsstillende prestasjon. Stryk», ifølge den norske studentorganisasjonen for studenter i utlandet, ANSA.